Президентът на Турция Тайип Ердоган ще посети Съединените американски щати

...
Президентът на Турция Тайип Ердоган ще посети Съединените американски щати
Коментари Харесай

Ердоган на посещение в САЩ на 9 май

Президентът на Турция Тайип Ердоган ще посети Съединените американски щати на 9 май. Това съобщи турски чиновник по сигурността, представен от Ройтерс. Това ще е първата среща на турският водач с администрацията на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в.

Това ще е първата аудиенция на Ердоган във Вашингтон от 2019 година насам.

Връзките сред съдружниците в НАТО, от дълго време обтегнати от разлики по редица въпроси, се размразиха, откогато Анкара ратифицира кандидатурата на Швеция за участие в Алианса през януари, след 20-месечно закъснение, което разочарова Съединени американски щати.

Служителят по сигурността не даде подробна информация за визитата. Той означи, че висшият чиновник на турското разузнаване Ибрахим Калин ще се срещне с членове на Камарата на представителите на Съединени американски щати за диалози по отношение на плануваното посещаване и други двустранни въпроси.

Очаква се Байдън и Ердоган да обсъдят и войната сред Израел и Хамас, както и съдействието в отбранителната промишленост, в това число неотдавна утвърдената покупка от Турция на американски изтребители F-16, написа news.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР