Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че страната

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че страната
Коментари Харесай

Турция ще продължи да оказва дипломатически натиск за мир между Русия и Украйна

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че страната му е решена да продължи дипломатическите си старания, до момента в който не бъде реализиран мир сред Русия и Украйна, предава Нова телевизия.

По време на събитие в централната провинция Кайсери Ердоган съобщи, че подписаното в Истанбул съглашение за експорт на украинско зърно е значим триумф.

Турция дава " значителен принос " към напъните за превъзмогване на международната продоволствена рецесия, добави той, представен от Анадолската организация.

Съгласно съглашението, реализирано по управителен от Организация на обединените нации проект по време на диалозите в Истанбул, ще бъде основан координационен център, който ще прави взаимни инспекции на входовете и изходите на пристанищата и ще подсигурява сигурността на маршрутите.

Оценявана в интернационален проект за ролята си на медиатор, Турция координира с Москва и Киев отварянето на кулоар от украинския пристанищен град Одеса за обновяване на доставките, блокирани заради руско-украинската война, която продължава към този момент пети месец.

Освен това през март в средиземноморския град Анталия Турция беше хазаин на среща сред външните министри на Русия и Украйна в границите на напъните си за реализиране на мир сред враждуващите страни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР