Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща да въведе нова

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща да въведе нова
Коментари Харесай

Ердоган обеща основен ремонт на местната власт във Векът на Турция

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган даде обещание да вкара нова епоха в общинските услуги с визията на своята администрация „ Векът на Турция “ преди локалните избори, които ще се проведат на 31 март.


„ Векът на Турция ще означи нова зора за нашите градове с реформаторски прогрес в общинските услуги “, разгласи Ердоган пред поддръжници в Истанбул.

Подчертавайки провокациите, пред които е изправена нацията, Ердоган още веднъж засегна въпроса за " опасността, представлявана от терористични организации като ПКК, ФЕТО и ИДИЛ ".

„ Преодоляхме тези закани с Божията помощ и непоколебимата поддръжка на нашата нация “, сподели турският президент, цитират от вестник " Хюриет ".

Предстоящите локални избори, изключително в Истанбул, бяха централната точка на митинговата тирада на Ердоган, като рецензиите бяха ориентирани към актуалната администрация, ръководена от Екрем Имамоглу от главната опозиционна Републиканска национална партия (РНП).

„ За страдание, придвижването за локално ръководство, което започнахме преди 30 години в Истанбул, спря през последните пет години и даже се обърна. Тъй като тези, които би трябвало да ръководят града, са заети с всичко друго с изключение на с Истанбул, те даже не са съумяха да поддържат плановете, които поеха, да не приказваме за нови инициативи “, сподели Ердоган.

" Управлението на Истанбул не е работа на повърхностен работен ден... Или служиш на Истанбул, или пренебрегваш този град ", акцентира президентът.

След като Имамоглу още веднъж беше разгласен за претендент на РНП, за Ердоган е от първостепенна значимост Истанбул да бъде извоюван от неговата " Партия на справедливостта и развиването " (ПСР). Лозунгът " Истанбул още веднъж " е централен в предизборната акция на ръководещите.

„ Първият ни приоритет за Истанбул е подготовката за трусове “, сподели Ердоган, обещавайки да разиска този въпрос с Мурат Курум, някогашен министър на околната среда, номиниран за кмет на мегаполиса от ПСР.

Обещанието идва на фона на нараснала угриженост след опустошителните трусове, които удариха южна Турция предходната година и взеха над 53 000 жертви. Експерти предизвестяват за надвиснала опасност от мощно земетресение в региона на Мармара. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР