Президентът на Турция Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик

...
Президентът на Турция Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик
Коментари Харесай

Ердоган може да се срещне с Башар Асад като част от процеса Русия-Турция-Сирия


Президентът на Турция Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва сподели, че е допустимо да се срещне със сирийския президент, откакто се организира плануваната този месец среща на равнище външни министри, оповестиха турски медии.

Ердоган подсети за инициирания развой Русия-Турция-Сирия, в границите на който през декември в Москва се състоя среща на министрите на защитата на Турция и Сирия, което бе първата сходна среща от началото на войната в арабската страна и явен знак за нормализиране на връзките сред Анкара и Москва. 

Втората фаза на диалозите ще бъде среща сред външните министри. Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу съобщи преди няколко дни, че такава намира се чака " през втората половина на януари ".

" Предстои да се срещнат външните ни министри, а след това според от развитията, ще се срещнем ние като водачи ", сподели през днешния ден турският президент на съвещание на окръжните шефове от неговата Партия на справедливостта и развиването, представен от в. " Сьозджу ".

Ердоган е уведомил участниците за днешния си телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, в който измежду обсъжданите тематики е била и обстановката в Сирия.

Президентът e подчертал в диалога, че би трябвало да бъдат подхванати съответни стъпки за пречистване на терористичната организация ПКК/ПДС/СЗН (Турция преглежда Кюрдската работническа партия (ПКК), сирийската кюрдска Партия на демократичния съюз (ПДС) и кюрдската милиция Сили за отбрана на народа (СЗН) като една и съща терористична организация, бел.ред.) от граничните региони на Турция, изключително от Тел Рифаат и Манбидж, заяви Дирекцията по връзките на турското президентство, представена от телевизия СиЕнЕн-Тюрк. 

Ердоган е отбелязал също по този начин, че режимът би трябвало да бъде градивен и да реализира някои стъпки в политическия развой, с цел да се реализиран съответни резултати в Сирия, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР