Президентът на Турция Реджеп Ердоган отзова трима членове на комитета

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган отзова трима членове на комитета
Коментари Харесай

Турската лира поевтиня до рекордно дъно

Президентът на Турция Реджеп Ердоган отзова трима членове на комитета по парична политика на централната банка на страната, като на тяхно място сложи двама нови членове, излиза наяве от турския Държавен вестник. В резултат на тези дейности, цената на турската лира удари рекордно дъно, предава Reuters.

Анализатори преглеждат дейностите на Ердоган като следващ образец за политическо вмешателство. Президентът на турция е неприкрит съперник на оферти за намаление на лихвения % в страната.
 Турция съди публицисти и студенти поради срутва на лирата Турция съди публицисти и студенти поради срутва на лирата
В Турция стартира правосъден развой против двама кореспонденти на организация Bloomberg поради изказванията, че се пробвали да саботират стопанската система с...

В резултат на това, турската лира удари рекордно дъно от 9.1900 по отношение на щатския $, което съставлява спад от 1% на дневна база. От началото на тази година турската лира е поевтиняла с 19%, като съществена причина се считат точно терзанията по отношение на паричната политика на страната.

През предишния месец, централната банка ненадейно намали лихвения % на 18% от предходните 19%, макар годишната инфлация от близо 20%. Това предизвика нови разпродажби при турската лира, която бе ударена в допълнение от поскъпващия щатски $ по отношение на други валути.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР