Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу се обърна с молба

...
Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу се обърна с молба
Коментари Харесай

Себастиан Коу поиска от МОК отлагане на Олимпийските игри в Токио

Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу се обърна с молба към шефа на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах за отсрочване на Летните олимпийски игри в Токио 2020 поради пандемията от ковид. Писмото на Коу до МОК беше оповестено в канадския уебсайт CBС.

Вчера Бах съобщи, че до четири седмици МОК ще вземе решение дали е допустимо провеждането на Олимпиадата в планувания период поради световната пандемия. До момента МОК и управляващите в Япония са на мнение, че Игрите може да се състоят от 24 юли до 9 август.

" Проведох конференция с представители на националните федерации, на която обсъдихме обстановката. Поради обстоятелството, че Съединени американски щати претърпяха доста вреди от разпространяването на ковид, стигнахме до единомислещо мнение, че провеждането на Олимпийските игри в плануваните дати е невероятно заради неспазване на правилото на лоялната конкуренция ", споделя Коу.

Той добави, че по отношение на разпространяването на вируса спортистите изпитват компликации в организацията на подготвителния развой заради ограничавания, произлизащи от ограниченията за битка с разпространяването на заболяването. Освен това спортистите ще би трябвало да ускорят подготовката си, което ще усили риска от травми.

Световната атлетика е първата международна централа, която прикани МОК да отсрочи олимпийските игри. Преди това същото искане имаше от страна на националните олимпийски комитети на Бразилия, Колумбия, Норвегия, Словения и Хърватия, както и от федерациите по лека атлетика на Съединени американски щати и Испания.

По последни данни инфектираните с ковид в света са на 300 хиляди души, а повече от 13 хиляди са умряли от заболяването.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР