Президентът на Световната атлетика Лорд Себастиан Коу беше преизбран на

...
Президентът на Световната атлетика Лорд Себастиан Коу беше преизбран на
Коментари Харесай

Лорд Себастиан Коул беше преизбран за президент на Световната атлетика, легендата Сергей Бубка напусна организацията

Президентът на Световната атлетика Лорд Себастиан Коу беше избран отново на поста на днешния Конгрес на организацията в унгарската столица Будапеща.

Британецът беше единственият претендент. Мандатът му ще бъде четири години и е финален за него. За него гласоподаваха 192 от общо 195 членове, а трима се въздържаха.

66-годишният Коу е президент на Световната атлетика от 2015-а и беше избран отново на поста през 2019 година. Той се е състезавал на 800 и на 1500 метра и е повторен олимпийски и европейски първенец.

Британецът сподели, че е се усеща поласкан от голямата религия в него и добави: " Имаме доста незавършена работа ".

Президентът на Европейската и на българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов остава член на Съвета на Световната атлетика. За първи път в историята в него влизат по еднакъв брой мъже и дами - по 12.

Бившият президент на Националния олимпийски комитет на Украйна Сергей Бубка напусна поста вицепрезидент на Световната атлетика. Причината за решението му не се показва.

На 54-ия Конгрес за вицепрезиденти на организацията бяха определени Химена Рестрепо (Чили), Раул Чападо (Испания), Адил Сумаривала (Индия) и Джаксън Тувей (Кения).

59-годишният Бубка не издигна своята кандидатура на тези избори. Той е заемал разнообразни позиции в организацията от 2001 година насам. От 2005-а до 2022-а е президент на НОК на Украйна. В момента украинецът е член на Международния олимпийски комитет.

Украинецът е олимпийският първенец на пастирски скок от Сеул 1988. Освен това има шест златни медала от Световни шампионати навън и четири от шампионати на планетата в зала.

Конгресът в Будапеща предхожда международното състезание в унгарската столица, което стартира в събота и продължава до 27 август. На него ще вземат участие 2000 спортисти от 200 страни, които ще спорят за 49 комплекта медали.

В конкуренцията няма да вземат участие спортисти от Русия и Беларус поради военната инвазия с Украйна.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР