Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира в сутрешния блок на

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира в сутрешния блок на
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Христов няма място във футбола, на Инфантино ли ще дава пари?

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия разнообразни тематики, свързани с българския футбол, в това число разкритията от последните дни на треньора на Витоша (Бистрица) Асен Букарев и президента на Марица (Пловдив) Христо Христов. Букарев твърди, че е бил издирван от разнообразни места, с цел да може отборът му да даде мача на Царско село. Христов пък през вчерашния ден удостовери кандидатурата си за президент на БФС и съобщи, че преди две години е дал пари на член от Изпълкома, с цел да манипулира мач на тима.

" Няма продавачи и купувачи. Асен е доста образован и учтив. За да каже това нещо, значи му е пристигнало дотук. Един път вечно би трябвало да се види защо става въпрос, другояче всичко е задкулисие, обръщалки, обществени мрежи... ", разяснява Стефанов думите на Асен Букарев.

Що се отнася до акатике към БФС от страна на Христов, Стефанов съобщи: " Защо ще каже на конгреса, дано го каже в този момент Христов. Полицията и комисията към БФС би трябвало да се самосезират, би трябвало да се каже истината непосредствено с имена. Щом се е занимавал с такива неща, той просто няма място във футбола, а се кандидатира за президент. На кого ще дава пари, на Инфантино ли? Да каже - Петър, Иван, Драган. Моето име? Няма късмет, в никакъв случай това не може да се случи, в никакъв случай - да дам пари или да желая пари за някой мач. Кажи го в този момент, обществеността да знае. Ти нямаш тотално място във футбола ".

 Пресконференция на Венци Стефанов @@@

Стефанов засегна и тематиката за това какви качества би трябвало да има бъдещият президент на БФС. Боби и Батето имаха здрава ръка. Президентът рябва да има здрава ръка и да може да споделя " Не ". Тези неща се знаят, елементарно може да се потвърдят. Сега разчитаме на мъжеството на Букарев да каже истината. Г-н Христов да каже кой член на Изпълкома направи това и това... в случай че има чест и морал. Имам си мой любимец за президент, само че няма да му кажа името, тъй като медиите ще го оплюят незабавно ", сподели босът на " белите " от столицата.

Стефанов разяснява и формата на шампионата, дали е по-добре да има в родния хайлайф 14 или 16 тима. Той показа мнението си и за ТВ правата. " При 14 тима, 2 са на изкуствено дишане, какво ще стане в случай че станат 16? Могат ли 16 тима да дадат банкова гаранция, че ще завършат шампионата? Всичко върви надолу, съкращения, Има доста взаимни отстъпки, като за стадиона на Царско село, на който му е даден лиценз. На Арда стадионът няма лиценз, а на Царско село има. ТВ правата? Гладна кокошка просо сънува. Тези грандове да не играят с извънземни. Тези решения се взимат на съвещание на Професионалната лига. Ако Сираков и компания намерят някой да даде повече пари, аз подсигурявам, че Домусчиев ще се откаже ", приключи президентът на Славия. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР