Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg диалога между

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg диалога между
Коментари Харесай

Венци Стефанов за скандала между Попето и Лечков: Така не се прави!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разяснява пред " Sportal.bg " разговора сред Йордан Лечков и Ивелин Попов, който се получи в медиите. Началникът на най-стария столичен клуб даде мнението си и по отношение на проблемите, налегнали националния тим.

" Всеки си има своя истина, само че не трябва Лечков и Попов да вършат тези неща. И двамата са дали доста за футбола, само че не трябва по този начин. Нека успокоят топката! И Данчо е правил неточности като по-млад, дано не бъде толкоз сериозен към всички останали. Не бива двамата да се разнасят по този начин пред хората.

Преди години по този начин Любо Пенев говореше срещу сътрудниците си от златното потомство. Това не трябва да се прави. Не съм чул една неприятна дума от устата на Боби Михайлов, Емо Костадинов, Краси Балъков. Това не е верният метод. Лечков беше доста огромен футболист, почитам го, само че очевидно методът му с футболистите не е мощната му страна.

Срещу Финландия се видя действителната стойност на футбола, който е в България сега. Няма какво да се заблуждаваме. Най-големият проблем в българския футбол е огромният брой чужденци. В това отношение Лечков е прав. Не виждате ли какво е ситуацията в Берое?! Ами в Черно море! Макар че във Варна в този момент поне се оправиха, само че преди година-две бяха със 7-8 чужденци. А имат такава школа, такива гении!

Не си държим на нашето, не си оценяваме нашите момчета! Димитър Пенев постановяваше преди време златните момчета. Подиграват му се, може би словоредът му не е съвършен, само че футболът го схваща. Това е нужно за един футболен треньор, а не да приказва 8 езика. Футболистите би трябвало да получават късмет - да се работи!

В Левски добре, че в този момент закъсаха, другояче и там ги бяха наредили от прът и въже. Не е редно всякакви мениджъри да си вършат тънките игрички и да карат какви ли не футболисти от Африка, от Южна Америка и от Нова Каледония, а нашите момчета да седят на пейката и да гледат. Не желая да давам ум нито на Гришата, нито на Домусчиев, техни са си парите. Важното е националният селекционер да дава късмет на млади и надарени играчи.

Националният тим е чест, той е отговорност, оръжието там е тежко. Моуриньо и Копърфийлд да застанат в тандем на мястото на Дерменджиев, знамение няма да стане. Трябва да имаме дупе и да се даде късмет на младото потомство, до момента в който създадат сплав. Имаме надарени момчета! Манчестър Сити не току-тъй се спря на Филип Кръстев. Мога да ви кажа още имена - Мартин Минчев от Варна, нашите близнаци в Славия, Калоян Кръстев, Георги Йомов, Валентин Антов, Даниел Наумов от ЦСКА 1948, Доминик Янков, Светослав Ковачев, Светльо Вуцов. Имаме! Ще видите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР