Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав

...
Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав
Коментари Харесай

Венци Стефанов: ЦСКА създаде организация да надуе цената на Десподов - има топла връзка Сираков-Колев-Ганчев

Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов се усъмни в безпристрастостта на класацията “Футболист на годината”. Според разнообразни клюки безспорен любимец за този приз е нападателят на ЦСКА-София Кирил Десподов. Босът на белите обаче е безапелационен, че през 2018 година имам доста по-заслужили от него, само че ще я завоюва той тъй като “има организация от ЦСКА”, а също по този начин “съществува топла връзка Сираков-Колев-Ганчев”.

Ето какво сподели Венцеслав Стефанов пред Sportal.bg:

“Не съм в България, само че все пак няма никакъв смисъл да отивам на церемонията за футболист на годината. Призовавам и другите да не вървят, защото няма смисъл да се гледа филм с предупреден край. Нямам нищо срещу Кирил Десподов. Той е добър футболист, само че с вкарани няколко гола и нищо извоювано през годината не заслужава да завоюва. Трябва ли да завоюва несправедливо, тъй като с “Футболист на годината” да му се вдигне цената, с цел да бъде продаден в чужбина?! Ако Десподов е първи, на кое място би трябвало да е Станислав Костов? Той би трябвало да има номинации за три първи места, тъй като има три пъти повече вкарани голове”, сподели президентът на Славия, след което продължи:

“Обадиха ми се от Хърватия и чак оттова ми споделиха, че Десподов ще завоюва, защото от ЦСКА са създали добра организация. Журналистите, които не са изразили същинско и лично мнение, несъмнено ще бъдат видяни. Моите поздравления към тези публицисти, които са дали своят вот по съвест и почтено. Лошото е, че и Павел Колев взе участие в тази ранглиста. Всички знаем, че Наско Сираков едно време го набута в БФС. Много добре знам и за топлата връзка Сираков - Колев - Гриша Ганчев. Всички доста добре знат кой е проводник сред Ганчев и Сираков. Защо един Неделев да не завоюва? Той направи доста повече за Ботев, в сравнение с Десподов за ЦСКА.

Вижте, в случай че Бодуров бъде определен за най-хубав бранител, нямам нищо срещу, защото той е мъжко момче - бори се със сърце и душа за личния си клуб и националния тим.

Нямам нищо срещу и Антов. Талантливо момче. Пожелавам му блестящо бъдеще. Дано стане добър футболист, само че не може с мач и половина да печели отличие за най-прогресиращ млад футболист, в случай че Серкан Юсеин, Георги Йомов, Светослав Ковачев и Мартин Костадинов от Черно море играят във всеки дуел и печелят оценки.

Да, пазя Георги Петков. Абсолютно заслужава да завоюва, защото изигра доста мощна година. Отчая нападателите на Левски и е с главен принос за извоюваната купа на България. Със мощната игра той нанесе някакъв удар на Левски и заради тази причина част от публицистите не го обичат. Това е непрофесионално, защото е без значение кой къде играе. Важни са качествата на футболистите.

Съгласен съм Петър Хубчев да е триньор на годината, това е изцяло обикновено. Но какво ще прави на второ място Димитър Димитров-Херо? Бил 5 месеца в Лудогорец и станал шампион… Бате Гошо стана три пъти първенец. Това за опциите на Лудогорец не е кой знае какъв триумф. Там премията би трябвало да я вземе управлението на Лудогорец и Кирил Домусчиев за качествените футболисти, които са довели. С тези класни играчи елементарно се става първенец, защото са най-хубавите в България. Загорчич заслужава да е втори, тъй като с голобради български момчета завоюва купата на България”, добави Стефанов.

“Поздравявам всички почтени публицисти. Тези, които не са дали своят вот по съвест - да се замислят. Защото тази ранглиста се опорочава от ден на ден и губи смисъл. Очевидно тази година задачата й е да се надуе цената на Десподов. От това обаче губят всички спортни събития и мероприятия”, твърди Венци Стефанов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР