Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в сряда, че смята,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в сряда, че смята,
Коментари Харесай

Тръмп: Китай се опитва да ме провали на изборите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в сряда, че счита, че оправянето на Китай с ковид е доказателство, че Пекин ще направи всичко допустимо, с цел да го провали на изборите през ноември, когато ще се бори за преизбиране, предадоха международните осведомителни организации.

В изявление за " Ройтерс " от Овалния кабинет Тръмп съобщи, че преглежда разнообразни разновидности във връзка с последствията за Китай над вируса.

Тръмп упреква Китай за световна пандемия, която умъртви минимум 60 000 души в Съединените щати и хвърли американската стопанска система в дълбока криза, поставяйки в заплаха очакванията му за още четиригодишен мандат.

Китай е трябвало да бъде по-активен в информирането на света за ковид доста по-скоро. смята президентът.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп разпореди на разследващите служби да ревизират дали Китай и Световната здравна организация (СЗО) в началото са скрили някаква информация за новия ковид.

По-специално, те би трябвало да открият каква информация има СЗО за две проучвателен лаборатории в Ухан.

Тръмп мина от в началото прославяне на китайският отговор на епидемията до остри рецензии, защото опасността от пандемията за американската стопанска система и вероятностите за преизбиране се изкристализираха.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео още веднъж упорства Китай да обезпечи на света достъп до неговите вирусологични лаборатории в Ухан, като съобщи, че светът би трябвало да разбере по какъв начин пандемията COVID-19 се заражда там и че Пекин има обвързване да бъде транспарантен.

Отношенията сред Съединените щати и Китай доста се утежниха след експлоадирането на епидемията от ковид.

Статия във " Вашингтон поутс " съобщи този месец, че американският държавен департамент през 2018 година предизвестява по дипломатически канали за недостатъци в сигурността и ръководството в лабораторията в Ухан.

Повечето учени в този момент смятат, че новият ковид е произтекъл от дивата природа, като прилепите и панголините са разпознати като вероятни видове-гостоприемници.

Междувременно, Вашингтон показа пред бизнеса ограничения за помощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР