Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще спести на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще спести на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Ще има изключение за ЕС, ако и той направи такова

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че ще спести на Европейския съюз митата върху стоманата и алуминия, в случай че Европейски Съюз се откаже от бариерите , които издига пред американските артикули, съобщи Франс прес.

Огласените от Тръмп мита от 25% върху вносната стомана и от 10% върху вноса на алуминий се оспорват от европейските и от други търговски сътрудници на Съединени американски щати като Япония. Те обаче не бяха задоволени от вчерашните диалози в Брюксел.

„ Европейският съюз – чудесни страни, които се отнасят зле със Съединени американски щати в търговията, се оплакват от митата върху стоманата и алуминия. Ако те се откажат от ужасните си спънки и мита върху американските артикули, ние ще се откажем от нашите. Ако ли не, ще въведем мита за колите и така нататък Справедливо!”, написа президентът в „ Туитър”.

Европейците показаха през вчерашния ден разочарованието си пред непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър, който беше в Брюксел за от дълго време планувана среща с европейския комисар за търговията Сесилия Малмстрьом и японския министър на стопанската система Хирошиге Секо.

Европейски Съюз, както и Япония, желае да бъде освободена от американските мита.

„ Дискусията беше откровена, само че не получихме изясненост за процедурата за освобождение и идната седмица диалозите ще продължат”, заяви Малмстрьом в акаунта си в „ Туитър” след срещата, траяла към четири часа.

През предходната година страни от Европейски Съюз са изнеси към 5,5 млн. т стомана за Съединени американски щати, напомня АП.

През 2017 година Съединени американски щати са купили 5% от японската стомана и едвам 1,1% от китайската.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР