Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще поиска бюджет от 750

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще поиска бюджет от 750
Коментари Харесай

Тръмп ще поиска увеличение на бюджета на Пентагона

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще изиска бюджет от 750 милиарда $ за Пентагона за 2020 година, оповестява Си-ен-ен, цитирайки публични лица. Това е с 4,7 % повече от бюджета за настоящата година.

Част от парите ще отидат непосредствено за потребностите на Пентагона (718 милиарда долара), а останалата част ще бъде изразходвана взаимно с Министерството на енергетиката, което взе участие в поддържането на бойната подготвеност на нуклеарните оръжия. Това искане през декември предходната година бе завършено от някогашния министър на защитата Джеймс Матис.

Искането ще бъде отправено идната седмица. Има възможност Конгресът да не утвърди такава сума, тъй като се управлява от съперниците на Тръмп – демократите.

Говорителят на Пентагона Чарлз Самърс отхвърли да даде още информация до идващия вторник.

Според източници на Си-ен-ен, към 544 милиарда $ са заложени в “основни ” разноски, 9 милиарда $ са заделени за незабавни разноски, а останалите 165 милиарда $ ще бъдат употребявани за финансиране на военни интервенции в чужбина (в момента американски войски има в Афганистан, Сирия и Ирак). / Интерфакс
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР