Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще направи държавно посещение във

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще направи държавно посещение във
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора посреща Доналд Тръмп в началото на юни

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще направи държавно посещаване във Англия от 3 до 5 юни по покана на кралица Елизабет Втора, заяви през днешния ден Бъкингамският замък, представен от международните организации. Той ще бъде съпроводен от първата дама Мелания Тръмп
Доналд Тръмп ще организира диалози и с премиера Тереза Мей на " Даунинг стрийт " 10, съобщи Би Би Си (BBC).

Американският президент към този момент се е срещал с кралицата в замъка Уиндзор, когато дойде във Англия на работно посещаване през юли 2018 година Тогава той беседва и с Мей в резиденцията на премиера Чекърс преди да замине за Шотландия, където има голф игрище " Търнбери ", напомня BBC.

След избирането му през 2016 година за президент Тръмп получи заричане, че министър председателят Мей ще посети Съединени американски щати, само че не беше избрана дата.

Сега Тереза Мей съобщи, че държавното посещаване на Доналд Тръмп през юни е опция за подсилване на така и така околните двустранни връзки в области като търговия, вложения, сигурност и защита, както и за разискване по какъв начин тези връзки могат да се надградят през идващите години.

Кралицата е била хазаин на две държавни визити на американски президенти - на Джордж Буш през ноември 2003 година и на Барак Обама през май 2011 година

Кралският сътрудник на Би Би Си Джони Диймънд напомни, че Тръмп е избегнал Лондон при последното си посещаване и е дал ясно да се разбере, че не желае да идва в столицата, в случай че се изправи пред митинги.
Диймънд обаче съобщи, че основна част от държавното посещаване е обичайното посрещане пред Бъкингамския замък и се счита, че протестиращите ще се съберат там - както се е случвало при други държавни визити. Но един път влезнал в Бъкингамския замък, Тръмп го чака кралски банкет в негова чест за към 150 посетители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР