Президентът на САЩ Доналд Тръмп рязко прекъсна брифинг след гаден

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп рязко прекъсна брифинг след гаден
Коментари Харесай

Тръмп прекъсна брифинг след гаден въпрос на журналист

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп внезапно прекъсна брифинг след " гнусен въпрос " на публицист. Журналистът на " СиБиЕс нюз " Веижия Жиан попита Тръмп за какво тестването е световна конкуренция за него, а президентът отговори, като сподели, че това е въпрос, който тя би трябвало да зададе на Китай, оповестяват БиБиСи и АП.

Последва и спор с репортера Кайтлан Колинс от СиЕнЕн, който продължи въпроса на колежката си Жиан с въпрос " за какво това е световна конкуренция за вас, в случай че всеки ден американците към момента губят живота си и към момента следим повече случаи всеки ден. "

Тръмп отговори, че " те губят живота си на всички места по света. И може би това е въпрос, който би трябвало да зададете на Китай. " Не ме питайте. Задайте на Китай този въпрос. "

" Сър, за какво навръх мен го казвате ", пита Жиан, която е родена в Ксиамен, Китай, и емигрира в Съединени американски щати със фамилията си на 2-годишна възраст.

Тръмп изясни, че ще отговори по този начин на " всеки, който зададе гнусен въпрос. "

" Това не е гнусен въпрос. Защо това има значение ", продължава Жиан.

Жиан и Колинс носеха маски на конференцията, както и множеството кореспонденти. Това стана процедура след последните отчети, че двама чиновници на Белия дом - асистент на вицепрезидента Майк Пенс и камериер на президента - са дали позитивни проби за ковид.

Малко по-късно Тръмп прибегна към " Туитът " и изясни, че " леймстрийм медиите в действителност са отвън надзор. Вижте по какъв начин работят (конспирират!) дружно. Те са врагът на хората, само че не се тормозете, ще спечелим през ноември ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР