Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова лидерите от цял свят

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова лидерите от цял свят
Коментари Харесай

Тръмп призова лидерите от цял свят да предприемат действия в защита на религиозната свобода

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани водачите от целия свят да подхващат дейности в отбрана на религиозната независимост, съобщи Асошиейтед прес. Тръмп насочи този апел в тирада, която произнесе по време на среща на високо ниво, отдадена на религиозните свободи и която се организира в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Президентът съобщи, че към 80 % от популацията по света живее в страни, в които религиозната независимост е застрашена, ограничавана и даже забранявана. Тръмп сподели, че по света хората от всякаква религия са затваряни, глобени, измъчвани и убивани, неведнъж в ръцете на личните си държавни управления, просто тъй като са изразили своите вярвания.



Президентът акцентира, че е морално обвързване на всички нации да спрат закононарушенията против "хората на вярата ", да освободят пандизчиите, арестувани поради вярванията и убежденията си и да анулират законите, ограничаващи религиозните свободи.



"Нашите права не идват от нашите държавни управления, а от Бог! ", съобщи Тръмп, представен от ДПА. "Днес с един явен глас Съединени американски щати приканват страните по света да сложат завършек на религиозното гонене ", сподели той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР