Президентът на САЩ Доналд Тръмп предприе нова агресивна стъпка за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предприе нова агресивна стъпка за
Коментари Харесай

Тръмп поиска да не се събират повече от 10 души и предупреди за рецесия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предприе нова нападателна стъпка за ограничение на ковид в Съединени американски щати, като прикани сънародниците си да преустановят за 15 дни множеството си обществени действия и да не се събират па повече от 10 души на едно място, съобщи " Ройтерс ". Обявявайки нови инструкции на основаната от него специфична работна група за битка с ковид, президентът сподели, че хората би трябвало да заобикалят ненужните пътувания и да не посещават питейни заведения, заведения за хранене или спортни центрове.

На фона на сривове на тържищата Тръмп предизвести, че е допустима криза. Такъв процес би навредил на възможностите му за преизбиране през ноември, отбелязва " Ройтерс ".

Пред публицисти в Белия дом Тръмп през вчерашния ден сподели, че държавното управление му се е съсредоточило върху преодоляването на здравната рецесия. Президентът изрази увереност, че един път щом разпространяването на вируса бъде спряно, американската стопанска система ще навлезе в интервал на " страховит напредък ", " отбелязва Асошиейтед прес ". Специалната работна група за ковид прикани младежите да съблюдават новите инструкции, макар че рискът да се разболеят съществено при тях е по-малък.

Решихме да въведем по-строги ограничения и да парираме болестта в този момент, сподели Тръмп. Той назова вируса " незабележим зложелател " и предвижда, че до юли, август или по-късно най-тежката част от рецесията може да е отминала. " С няколко седмици целенасочени дейности можем да преодолеем рецесията и то бързо ", сподели той. Президентът даде обещание също федерална помощ за самолетните компании, които търпят тежки загуби заради пандемията. Той съобщи " 100 % поддръжка за самолетните компании ".

Тръмп сподели още, че губернаторите, в чиито щати има потребност от респиратори, маски и други средства за медиците, би трябвало първо да се опитат да решат казуса сами, преди да се извърнат за помощ към федералното държавно управление.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (574)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР