Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че ще наложи още

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че ще наложи още
Коментари Харесай

Ако Си не дойде на Г-20, налагам още мита на Китай, закани се Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери, че ще наложи още мита върху китайски артикули, в случай че президентът на Китай Си Дзинпин не взе участие на срещата на Г-20 този месец.

Запитан по време на телефонно изявление на CNBC дали има поради, че новите мита ще влязат в действие неотложно, Тръмп удостовери: " Да, ще влязат ".

Преди американският водач заплаши да наложи мита върху китайски артикули за още 300 милиарда $, в случай че не бъде реализирано съглашение сред двете страни. През предишния месец администрацията на Тръмп усили митата върху китайски артикули за 200 милиарда $.

Държавният глава на Съединени американски щати се допуска, че ще организира среща със Си на Г-20 в Осака, Япония, на 28-29 юни.

Доналд Тръмп разяснява, че ще бъде сюрпризиран, в случай че Си не участва. Иначе той напомни, че има " страхотни връзки " със Си и добави, че " той в действителност е страховит човек ".

По думите му администрацията на Съединени американски щати полза китайски артикули с 35-40%, само че в случай че не бъде реализирано съглашение, ще ги усили до 60%.

Междувременно South China Morning Post написа, че двамата водачи ще вечерят в коридорите на Г-20 в Япония. Базираният в Хонконг вестник цитира източник, който е съобщил, че може да се организира публична работна вечеря. Според източника събитието ще повтори срещата сред двамата в Буенос Айрес през декември 2018 година

Междувременно по време на изявлението Тръмп не спести рецензията си по адрес на Федералния запас на Съединени американски щати. Американският водач съобщи, представен от Агенция Франс Прес, че запасът е " доста, доста нездравословен " за стопанската система с бързото повдигане на главните лихви.

" Те несъмнено не ме слушат, тъй като вършат огромна неточност. Твърде бързо подвигат главните лихви ", оплака се той. Тръмп разясни, че Федералният запас го слага в неизгодна позиция в комерсиалния спор с Китай, където президентът Си Дзинпин може да подрежда на централната банка.

Гуверньорът на Федералния запас Джеръми Пауъл е безапелационен, че независимостта на централната банка не разрешава политически напън да оказва въздействие върху решенията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР