Президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали северокорейския лидер Ким Чен-Ун,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали северокорейския лидер Ким Чен-Ун,
Коментари Харесай

Тръмп похвали Ким Чен-Ун, че не е изстрелял ракети по Гуам

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп похвали северокорейския водач Ким Чен-Ун, за това, че се е отказал от проектите си да изстреля ракети към американския остров Гуам в Тихия океан, съобщи AFP.

"Ким Чен-Ун от Северна Корея взе доста умно и обосновано решение. Алтернативата на това решение щеше да бъде и пагубна и неприемлива! ", написа Тръмп в Туитър.

Съединените щати към момента са заинтересувани от определяне на разговор със севернокорейския водач, само че чакат някакви признаци на интерес и от страна на Пхенян, съобщи по-рано през днешния ден във Вашингтон държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън, представен от АП и ТАСС.

" Продължаваме да сме заинтересувани от опитите за намиране на метод за определяне на разговор, само че това зависи от него ", сподели той по адрес на Ким Чен-Ун.

На конференция във връзка разгласяването на отчет на Държавния департамент за положението на религиозните свободи по света Тилърсън отхвърли да разяснява последното заявление на Северна Корея, че е подготвена с проекта си за изстрелване на балистични ракети към Гуам, само че към този момент няма да го привежда в деяние.

Севернокорейският водач изясни, " че ще следи още известно време глупавото държание на янките ", преди вероятно да изстреля ракети, заяви през вчерашния ден севернокорейската осведомителна организация КЦТА.

" Ако те продължат с безотговорните си и рискови дейности на Корейския полуостров, Северна Корея ще вземе такива ограничения, каквито към този момент бяха оповестени ", добави диктаторът.

Тилърсън пък съобщи, че американското държавно управление е готово да договаря с Пхенян, само че при изискване, че Северна Корея се откаже от нуклеарните си упоритости, отбелязва Франс прес.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР