Президентът на САЩ Доналд Тръмп отприщи порой от . Американският

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отприщи порой от . Американският
Коментари Харесай

Речта на Тръмп: Всички лъжи и проверка на фактите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отприщи проливен дъжд от . Американският водач се опита да подкопае легитимността на президентските избори.

Отправените от него обвинявания не се опират на обстоятелства, в това число, че изборните управляващи в Пенсилвания и Детройт са се пробвали да блокират наблюдаващи до изборните секции . Президентът напусна конференцията без да отговори на журналистически въпроси.
 Американски малките екрани стопираха лъжите на Тръмп по време на тирада към нацията
Американски малките екрани стопираха лъжите на Тръмп по време на тирада към нацията

От Белия дом американският водач разгласи нелегитимно

Асошиейтед прес и " Гардиън " съпоставят обстоятелствата с думите на Тръмп:

Тръмп : " Чуваме истории, че ужасни истории...Ние мислим, че ще има доста правосъдни процеси , тъй като имаме толкоз доста доказателства ".

Фактите: Президентът на Съединени американски щати не показа доказателства за систематични нарушавания при гласуването или броенето. Всъщност преброяването в страната минава безпрепятствено, даже и по време на пандемия от ковид.

Едно от главните недоволства на президента, че броенето продължава след изборния ден, е безпричинно. Няма президентски избори в историята на Съединени американски щати, при които преброяването да е завършило в деня на изборите, а също по този начин няма подобен закон или очакване по този начин да бъде. Засиленото гласоподаване по пощата и високата изборна интензивност забавят процеса от нормалното, само че не и при всички случаи.
 Урок по история на президентските избори в Съединени американски щати: Американците постоянно чакат с дни или седмици
Урок по история на президентските избори в Съединени американски щати: Американците постоянно чакат с дни или седмици

Тръмп нападна изборната система в сряда сутринта

Пенсилвания

Тръмп : " В Пенсилвания фанатичните демократи разрешиха бюлетините в щата да бъдат получавани три дни след изборите и ние мислим доста повече от това, и те броят тези без пощенски щемпел или някаква идентификация ".

Фактите : Върховният съд на щата, не " фанатичните демократи ", подреди бюлетините, пуснати преди края на изборния ден, могат да бъдат преброени до три дни след вота. Върховният съд на Съединени американски щати изследва случая и не се опълчи на тридневния график, само че може да прегледа въпроса по-късно. Редица други щати също получиха опция да получат бюлетини след гласуването.

Тръмп : " Демократите в Пенсилвания отидоха в щатския Върховен съд, с цел да се опитат да забранят на нашите наблюдаващи...Те не желаят никого там. Те не желаят никой да ги следи, до момента в който броят бюлетините ".

Фактите : Това е неистина. Президентът погрешно показва правосъдния случай. Никой не е пречил на другата страна да следи броенето и демократите не са попречили на представители на републиканците да наблюдават процеса.

Основният проблем е на какво разстояние наблюдаващите могат да стоят от чиновниците, които обработват бюлетините. Кампанията на Тръмп се обърна към съда с искане да разреши на наблюдаващите им да са по-близо до чиновниците от позволеното. Съдът удовлетвори това искане.

Мичиган

Тръмп : " Нашата акция не получи достъп да следи броенето в Детройт ".

Фактите: Това е неистина. Пуснатите по пощата бюлетини бяха преброени в постройка в центъра на града, където имаше 134 групи за преброяване на гласовете. Всяка партия имаше по един наблюдаващ в една от тези групи. Няма информация за изгонени наблюдаващи от Републиканската партия, само че се оповестява, че някои са били доста нападателни и са се опитвали да сплашват чиновници.

В един миг достъпът е бил преустановен за някои наблюдаващи от двете огромни партии поради ограничавания, свързани с пандемията.

Джорджия

Тръмп: " Изборният уред в Джорджия е ръководен от демократи ".

Фактите : Лъжа. Щатските избори са следени от републиканците и съответно от държавния секретар Брад Рафенспергер.

Тръмп : " Единадесети областен постанови, че в Джорджия ще се одобряват гласове до края на изборния ден, че те би трябвало да бъдат пуснати до края на изборния ден. И те не бяха. След изборния ден идват гласове ".

Фактите: Въпреки че съдът постанови, че гласовете би трябвало да се одобряват до 19,00 часа в изборния ден, с цел да бъдат преброени, има изключение за гласовете на американските военнослужещи в чужбина. Те могат да бъдат получени и преброени до 17,00 часа петък. Изборните управляващи в Джорджия оповестиха, че не престават да броят, само че тези гласове са получени съгласно закона.

Законните гласове

Тръмп : " Ако броите законните гласове, аз елементарно завоювах. Ако броите противозаконните гласове, те могат да се опитат да откраднат изборите от вас ".

Фактите: Това е безпричинно. Нито съветници от акцията на Тръмп, нито изборните управляващи са открили огромен брой " противозаконни " гласове. Той постоянно приказва, че гласуването по пощата е нелегално. Но това се прави в сходство с разпоредбите на щатите, в някои случаи признати от локалните управляващи, с цел да помогне на гласоподавателите да упражнят правото си на глас безвредно по време на епидемията.

Тръмп : " Ние печелим на всички основни места, с доста в действителност ". (Оплаква се, че секрети сили са подкопали водачеството му във значими щати).

Фактите: Промените, за които той приказва, се изясняват с естеството на броене на гласовете в обособените щати, а не с някаква неочаквана вълна от злоупотреби.

Често по-големите градове по-бавно оповестяват данните си и тези огромни градове клонят към демократите. Освен това щатите броят бюлетините по пощата в края на процеса. Този дял е в интерес на Байдън, тъй като Тръмп сподели на поддръжниците си да заобикалят гласоподаване по пощата и да гласоподават персонално. Това изяснява за какво Тръмп водеше в Пенсилвания, Мичиган, Уисконсин и Джорджия, а след това преднината му бе стопена.
 Байдън упорства за успокоение онлайн
Байдън упорства за успокоение

Номинираният от Демократическата партия с малко изказване

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР