Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени посещението си другия месец

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени посещението си другия месец
Коментари Харесай

Тръмп се отказа от посещение в Лондон другия месец заради "лоша сделка на Обама"

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп анулира визитата си другия месец във Англия, където трябваше да открие новото посолство на страната си в Лондон, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Според английските управляващи решението му не значи, че той няма да дойде на държавно посещаване в Обединеното кралство по-късно през 2018 година

" Причината, заради която анулирах пътуването си до Лондон, е, че не подкрепям решението на администрацията (на предходния президент на Съединени американски щати Барак) Обама да продаде за жълти стотинки едно от най-хубавите посолства в Лондон единствено с цел да построи по-късно ново в далечен регион за 1,2 милиарда $, " написа Тръмп в " Туитър " и по този начин заяви новината. " Лоша договорка. Искате от мен да пререа лентата (на церемонията по откриването) - няма. "

По-рано през днешния ден английски медии писаха, че визитата е анулирано. Според вестник " Гардиън " Тръмп се е отказал от визитата " на фона на опасенията от всеобщи митинги ", а на негово място ще отиде държавният секретар Рекс Тилърсън. Церемонията по разкриване на посолството беше планувана за края на февруари. Решението за ново посолство на Съединените щати в Лондон на южния бряг на Темза беше оповестено през 2008 година по времето на републиканския президент Джордж Буш.

Назначеният от Тръмп дипломат във Англия Уди Джонсън сподели по-рано този месец, представен от " Ройтерс ", че новата задача отразява световните позиции на Съединени американски щати през 21 в, като гледа " на открито, а не във вътрешността ". " Това обаче не е просто нов офис, отбелязва нова епоха на другарство сред двете ни страни. Президентът Тръмп желае да работи по-тясно от всеки път с Англия. "

Британският министър председател Тереза Мей предложения американския президент на държавно посещаване при срещата им в Белия дом предходната година. Активисти се заканиха да провеждат всеобщи митинги, а депутати - да не разрешат на Тръмп да приказва пред Народното събрание. Според английския всекидневник " Дейли мейл " Тръмп обаче " охладнял към концепцията ", защото не останал удовлетворен от съгласуваните " условия и ниво на визитата ".

Отношенията сред Англия и Съединени американски щати, за чиято " специфична връзка " се приказва към този момент над 70 години, към този момент минаха през няколко етапи на напрежение предходната година поради мнения и изявления в " Туитър " на Тръмп, свързани с тероризма и радикалния ислям и със препоръки към английските управляващи. Месеци по-рано английският министър председател Тереза Мей беше първият задграничен водач, посетил Тръмп след встъпването му в служба през януари предходната година и още тогава предложения президента на Съединени американски щати да посети Обединеното кралство - събитие, което би включвало и визита при кралица Елизабет Втора.
Кметът на Лондон Садик Хан приветства решението. " Много лондончани ясно обявиха, че Доналд Тръмп не е добре пристигнал тук, до момента в който следва толкоз съгласно дневен ред, " написа Хан в " Туитър ". " Изглежда най-сетне разбра посланието. " Говорител на Мей обаче акцентира, че Тръмп е " добре пристигнал " в Лондон и е приел покана да посети града, единствено че все още няма доказана дата, на която това да се случи. " Съединени американски щати са един от най-старите ни и скъпи съдружници и нашето мощно и надълбоко партньорство ще продължи. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (644)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР