Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в профила си в

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в профила си в
Коментари Харесай

Тръмп спрял атаката срещу Иран 10 минути преди започването ѝ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи в профила си в " Туитър " тази заран източно американско време, че бил изцяло подготвен да отвърне на удара на Иран, откакто силите му смъкнаха американски безпилотен аероплан през вчерашния ден, само че решил да не го прави в последния миг.

Американският държавен глава разкри, че се тормозил, че плануваните ответни удари ще бъдат ескалация на силови дейности. " Попитах какъв брой хора ще умрат ", разкри той. Неназовани висши американски военни явно са му споделили, че 150 иранци ще умрат.

Той сподели, че сходен удар " не е симетричен на свалянето на безпилотен аероплан ". По думите му той спрял военния удар против Иран 10 минути преди започването на офанзивата. Президентът акцентира, че " не бърза да води война ".

Ответните дейности, които американската администрация планираше, бяха в отговор на офанзива против американски разследващ безпилотен аероплан, по-специално RQ-4A Global Hawk, който съгласно американците е бил в интернационалното въздушно пространство, до момента в който съгласно иранците е бил навлязъл в тяхното въздушно пространство.

Инцидентът пристигна след сериозна ескалация на напрежението сред Техеран и Вашингтон след поредност от набези против търговски петролни танкери в Оманския залив.

Тръмп също по този начин се похвали, че американската войска е възобновена и " подготвена да работи ", а глобите против Иран били " хапещи " и че още наказания са били наложени след свалянето на дрона.

Президентът на Съединени американски щати също по този начин упрекна предшественика си Барак Обама, че е сключил " обезверено и извънредно съглашение с Иран " (през 2015 г.), обвинявайки го, че им е дал " зелена светлина за нуклеарни оръжия ". Според Тръмп решението му да се отдръпна от съглашението и да наложи тежки наказания са оставили Иран " доста отслабена страна ", която била стопански " разнебитена! " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР