Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в профила си в

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в профила си в
Коментари Харесай

Тръмп обвини без доказателства Китай, че е хакнал имейлите на Хилари Клинтън

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи в профила си в " Туитър ", че Китай е хакнал имейлите през 2016 година на тогавашния кандидат-президент на Демократическата партия Хилари Клинтън, само че не се е позовал на никакви доказателства или специфична информация, оповестява " Ройтерс ".

" Имейлите на Хилари Клинтън, доста от които са класифицирана информация, бяха хакнати от Китай. Следващият ход по-добре да е на ФБР или Министерството на правораздаването, или след всички техни други неточности, тяхната надеждност ще се изпари вечно! ", написа американският държавен глава малко след среднощ тамошно време.

Тръмп разяснява в по-ранна обява в " Туитър ": " Китай хакна частния имейл сървър на Хилари Клинтън. Сигурни ли са, че не е била Русия (шегувам се!)? Всъщност това е доста огромна история. Много класифицирана информация! "

От доста време американските специфични служби настояват, че Русия е провела хакването на сървърите на Демократическата партия в Съединени американски щати, с цел да се намеси в президентските избори през 2016 година

Срещу 12 чиновници на съветските специфични служби бяха повдигнати обвинявания за хакването на компютърните мрежи на Хилари Клинтън и Демократическата партия. Специалният прокурор Робърт Мюлър проверява ролята на Русия в американските избори и дали предизборният щаб на претендента на Републиканската партия Тръмп е влезнал в скришен сговор с Москва. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР