Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви реформа на миграционната политика

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви реформа на миграционната политика
Коментари Харесай

САЩ слагат край на лотарията "зелена карта"

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи промяна на миграционната политика и показа законопроект за понижаване на половина на законната имиграция в страната в идващите 10 години, предадоха осведомителните организации. С плана той поставя завършек на лотарията " зелена карта " и съществено лимитира опцията фамилиите на американски жители да идват легално в страната. Законопроектът е дело на сенаторите от Републиканската партия Том Котън и Дейвид Пардю. Планът планува да се ограничи до 50 000 броят на мигрантите, одобрявани в Съединени американски щати всяка година, и да се отстрани визовата лотария, при която се раздават по 50 000 визи годишно на поданици на страни, от които не идват доста хора. Според създателите на законопроекта промяната ще докара до понижаване на броя на одобряваните в Съединени американски щати имигранти с 41% през първата година и с 50% за десетилетие.

Проектът планува да бъде въведена нова система за установяване на това кой може да бъде признат в Съединени американски щати и на кого да се дава позволение за законно престояване. Тя дава преимущество на претендентите въз основата на финансови благоприятни условия, умения, обучение и езикови знания.

Президентът Доналд Тръмп поддържа законопроекта и счита, че той " ще понижи бедността, ще усили заплатите и ще спести на данъкоплатците милиарди долари ". Предстои документът да бъде разискван в двете камари на Конгреса. Той обаче е подложен на критика от политици както от Републиканската, по този начин и от Демократическата партия и надали ще бъде признат от Конгреса в сегашния му тип. Новата система е създадена по модела на канадската и австралийската имиграционна система.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР