Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е дал нареждане

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е дал нареждане
Коментари Харесай

Тръмп: Започваме съвместна военна операция с Франция и Великобритания срещу Сирия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че е дал разпореждане за началото на взаимна военна интервенция с Франция и Англия против Сирия в отговор на хипотетичната офанзива с химическо оръжие, осъществена в сирийския град Дума преди седмица.

" Наредих на американските въоръжени сили да стартират нанасянето на точни удари по задачите, свързани с производството на химически оръжия от сирийския деспот Башар Асад ", заяви Тръмп от Дипломатическата стая в Белия дом, наричайки Асад " не човек, а страшилище ". Той добави, че бомбардировките ще бъдат осъществени взаимно с Франция и Англия и че задачата на акцията е да се " откри мощен възпиращ резултат върху производството, разпространяването и потреблението на химическо оръжие ".

" Съвместният американски, английски и френски отговор на тези жестокости ще включва всички принадлежности на нашата национална власт: военни, стопански и дипломатически ", предизвести още американският държавен глава.

Той съобщи също по този начин, че ударите ще продължат, до момента в който сирийският режим не спре вечно използването на химически оръжия.

" Ще останем ангажирани в тези дейности, до момента в който сирийският режим не спре потреблението на неразрешени химически сътрудници ", безапелационен бе той.

Президентът настоя обаче, че Съединени американски щати никога няма да останат ангажирани вечно в Сирия.

" Америка не желае да се открива в Сирия за неопределен срок. Сега, откакто и други народи ще ни оказват помощ, се надяваме, че скоро ще пристигна денят, в който ще можем да върнем бойците си вкъщи ", сподели Тръмп и разказа Близкия изток като " проблематичен ".

" Ще се опитаме да го (Близкия изток) оправим, само че това е едно много проблематично място. Съединени американски щати ще бъдат другар и сътрудник. Но ориста на района лежи в ръцете на личния му народ. "

БГНЕС напомня, че преди Доналд Тръмп бе изразил предпочитание да изтегли дислоцираните в Сирия американски военни в границите на 6 месеца.

В речта си американският държавен глава изрази и вяра, че Съединени американски щати ще подобрят връзките си с Русия и даже с Иран.

" Русия би трябвало да реши дали да продължи да следва този мрачен път, или да се причисли към цивилизованите страни, като мощ, която се застъпва за стабилността и мира ", посочи американският водач.

" Надявам се един ден да се сдобрим с Русия, а може би даже с Иран, само че това може и да не стане ", разяснява още той иизтъкна, че " Съединени американски щати могат да предложат доста ".

В речта си, Тръмп се обърна и с въпрос към двете страни: " Какви страни са тези, които желаят да бъдат асоциирани с всеобщия палач на почтени мъже, дами и деца? ".

" За страните може да се съди по приятелите, които те нямат. Нито една страна не може да преуспее в дълготраен проект, поддържайки незаконни режими, жестоки тирани и диктатори убийци ", заключи президентът на Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР