Президентът на САЩ Доналд Тръмп обсипа с похвали севернокорейския лидер

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обсипа с похвали севернокорейския лидер
Коментари Харесай

Тръмп обсипа с похвали Ким Чен Ун

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обсипа с похвали севернокорейския водач Ким Чен Ун след днешната им историческа среща на върха в Сингапур и сподели, че той е "много заслужен, доста образован договарящ ", съобщи Асошиейтед прес.

По време на последната обща поява на двамата водачи кореспонденти запитаха Тръмп какво най-вече го е изненадало на днешните им диалози. Тръмп уточни, че Ким е "забележителна персона " и "много образован. Добра композиция ".

Президентът сподели, че е схванал, че Ким е "много надарен мъж ", който "много обича страната си ". Обобщавайки срещата на върха, той добави, че двамата са прекарали "един страховит ден " и "са научили доста един за различен и за техните страни " и изрази очакване те да се срещат още доста пъти.

Срещата на високо ниво приключи с великодушни обещания от Тръмп да търси решение на един "много рисков проблем ", а Ким предсказа, че "светът ще стане очевидец на огромни промени ". Двамата водачи подписаха документ, който американският президент назова "доста изчерпателен ", само че отхвърли да разкрие детайлности, като добави, че това ще стане по-късно.

Ким Чен Ун отпътува от Сингапур след привършване на програмата на срещата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР