Президентът на САЩ Доналд Тръмп не мисли да отстъпва и

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп не мисли да отстъпва и
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Собствениците на отбори в НФЛ се страхуват от играчите си

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не мисли да отстъпва и милиметър в борбата си със състезателите от Националната футболна лига (НФЛ), които са измежду най-яростните протестиращи против неравенството в страната и против президента. Тръмп, който оспори правото им да показват всеобщото си неодобрение с коленичене по време на химна за следващ път ги атакува.

В изявление за " Fox & Friends " президентът изясни, че е другар с доста от притежателите в лигата по футбол, само че съгласно него " те са в кутия, хванати в капан " и не могат да реагират вярно при митингите.

" Те споделят следното: " Ние се намираме в комплицирана обстановка и би трябвало да създадем нещо ", само че аз считам, че просто са изплашени от личните си играчи, това е истината. Според мен това e позорно ", сподели Тръмп.

 Шахид Хан, притежател на
© Reuters

Шахид Хан, притежател на " Джаксънвил джагуарс " е един от тези, които поддържат митинга на своите играчи.

Тръмп не уточни кои са неговите другари измежду притежателите в НФЛ. През годините той е показал топли връзки с боса на " Ню Инглънд пейтриътс " Робърт Крафт, който обаче не му спести рецензиите за спора с играчите. Белият дом не реагира незабавно на искане за коментар от " Ройтерс ", по отношение на това дали президентът е угрижен дали мненията му може да провокират расови напрежения.

Повечето притежатели на тимове са бели, до момента в който множеството от играчите на NFL са афро-американци.

Президентът за първи път осъди митинга предишния петък, заявявайки на политически протест, че всеки протестиращ състезател е " кучи наследник ", който би трябвало да бъде уволнен, и прикани за протест на мачовете в НФЛ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР