Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече голяма грешка ситуацията със

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече голяма грешка ситуацията със
Коментари Харесай

Тръмп нарече голяма грешка срива на Dow Jones

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова " огромна неточност " обстановката със срутва на промишления показател Dow Jones при започване на седмицата, заяви ТАСС.

" Навремето, когато се съобщаваха положителни вести, фондовият пазар растеше. Сега, когато се оповестяват положителни вести, фондовият пазар спада. Голяма неточност, имаме толкоз доста положителни вести за стопанската система! ", написа през днешния ден американският държавен глава в Twitter.

Котировките на американските фондови тържища внезапно се намалиха в понеделник. След Dow Jones, който в края на сесията на 5 февруари загуби рекордните 4,6 на 100 и Standard & Poor’s 500, който загуби 4,1 на 100, японският Nikkei 225 в утринната сесия се срина с над 7 на 100, а китайските тържища спаднаха с 2 на 100.

По време на срутва Тръмп говореше в Охайо за икономическите триумфи на държавното управление си, като увеличението на работните места, темпът на напредък на стопанската система, фондовия пазар, както и за триумфа на данъчната си промяна.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР