Президентът на САЩ Доналд Тръмп и британската министър-председателка Тереза Мей

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и британската министър-председателка Тереза Мей
Коментари Харесай

Тръмп, Мей и Макрон обмислят как да ударят Сирия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и английската министър-председателка Тереза Мей са единомислещи, че е належащо да се приготви интернационален отговор, с който да бъде възпряна използването на химически оръжия в Сирия, съобщи Ройтерс, като цитира кабинета на Мей.

Двамата водачи разговаряха по телефона, откакто английските министри дадоха поддръжка на Мей да предприеме дейности дружно със Съединените щати и Франция в отговор на потреблението на химически оръжия от държавното управление на сирийския президент Башар Асад.

"Двамата се съгласиха, че е жизненоважно използването на химически оръжия да не остане безнаказана, както и че е належащо да бъде възпряна по-нататъшна приложимост на химически оръжия от режима на Асад ", съобщи в декларация премиерският кабинет откакто президентът и министър-председателката разговаряха по телефона.
"Те се уговориха да продължат да работят дружно, с цел да изготвят интернационален отговор ", се показва в декларацията.

Франция има доказателство, че сирийското държавно управление е правило набези с хлор и е минало границата и това може да накара Франция да предприеме въздушни удари, съобщи през вчерашния ден президентът Еманюел Макрон, представен от Асошиейтед прес.

Президентът не посочи дали Франция възнамерява военни дейности против държавното управление на Башар Асад. Той сподели, че е разисквал постоянно тази седмица с президента Доналд Тръмп какъв да бъде най-ефикасният отговор.

Макрон сподели по телевизия Те Еф 1, че Франция няма да търпи режими, които считат, че всичко е разрешено.

Кабинетът на Макрон и френските военни не разясняват въпроси на военното обмисляне, отбелязва АП. Евентуална военна интервенция ще бъде първата военна интервенция на Макрон като президент във време на засилени вътрешни напрежения болести промяната на трудовия пазар.

Френският президент не се нуждае от позволение на Народното събрание, с цел да предприеме военна интервенция. Френската войска до момента не е атакувала директно сирийски държавни обекти, само че Франция поддържаше бунтовническите сили през цялото време на войната, почнала през 2011 година

АП цитира специалиста по геополитика в парижкия институт "Монтен " Доминик Моази: "Ние сме казвали, че няма да позволим приложимост на химически оръжия, че това е алена линия. Ако не реагираме, ще покажем на останалия свят, че това, което приказваме, е без значение ".

Експертът посочи заплахите от ескалация на спора и добави: "Нанасянето на удар против Сирия не е положително решение, само че още по-лошо е да не предприемем нищо след използването на химическо оръжие ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР