Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изложен на повишен риск

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изложен на повишен риск
Коментари Харесай

Рискови фактори излагат Тръмп на опасност при заразяване с коронавируса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е изложен на нараснал риск да развие тежка форма на COVID-19 заради пола, възрастта и тежестта си, съобщи Ройтерс, като се базира на оценка на здравни специалисти.

Според тях има към 4 на 100 късмет болестта на президента на Съединени американски щати да докара до съдбовен излаз. Вероятността обаче не предстои на точна оценка, тъй като се въздейства от разнообразни фактори като физическо положение, физическа интензивност и съществуване на други здравословни проблеми. Всичко това може да окаже доста въздействие на развиването на заболяването.

Според оповестен през юли работен документ на американската неправителствена организация Национален отдел по стопански проучвания лица от 70 до 79 години са изложени на 4,6 на 100 риск от съдбовен излаз при заразяване с COVID-19. Дейвид Шпигелхалтер, учител по оценка на риска и специалист по статистика в Университета Кеймбридж съобщи, че по време на пика на пандемията във Англия тази година рискът от съдбовен излаз за 74-годишен бял мъж, инфектиран с ковид, е бил сред 3 и 4 на 100.

Майкъл Хед от университета на Саутхемптън обаче уточни, че президентът на Съединени американски щати е с наднормено тегло, което покачва риска от затруднения. Според данни, обявени през юни от лекаря на Белия дом, показателят на телесното тегло на Тръмп е доста над нормата, което усилва три пъти заплахата от нужда от болнично лекуване.

Тръмп е висок 1,90 м и тежи 110 кг, което значи, че показателят на телесното му тегло е 30,5, припомня Франс прес. Индекс от 30 до 35 се равнява на умерено затлъстяване. Дори при другояче здрави лица на възраст сред 65 и 74 години рискът от съдбовен излаз е 90 пъти по-висок, в сравнение с при пациенти на възраст 18-29 години.

Навид Сатар, учител по метаболитна медицина в университета на Глазгоу обаче отбелязва, че няма информация Тръмп да страда от хронични заболявания. Той е умерено деен физически, като играе голф и се разхожда.

Освен това данните не регистрират, че президентът на Съединени американски щати евентуално ще получи най-хубавите вероятни медицински грижи. Той обаче не трябва да бъде лекуван по метод, различаващ се от общоприетия протокол, тъй като тогава заплахата от неточности нараства, отбелязва Бхарат Панхания, старши клиничен учител в медицинския факултет на Британския университет в Екзитър, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР