Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп се надява, че двете Кореи ще заживеят в мир

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила изрази вяра, че оповестените невиждани договаряния със Северна Корея ще разрешат на целия Корейски полуостров "да живее в сигурност, благополучие и мир ", съобщи Франс прес.

"Надяваме се тази среща да бъде доста сполучлива и с неспокойствие чакаме " да участваме в нея, съобщи Тръмп, който се съгласи да се срещне с водача на КНДР Ким Чен-ун в околните седмици.

"Както към този момент съм казвал, пред Северна Корея се простира обещаващ път, в случай че тя отстрани нуклеарните си оръжия изцяло, проверимо и необратимо. Това ще е огромен ден за тях и за света ", добави американският президент на взаимна конференция с японския министър председател Шиндзо Абе в курорта си Мар-а-Лаго във Флорида.

"Ако обаче преценява, че тази среща няма да е плодотворна, няма да отидем на нея. А в случай че отида там и се окаже, че срещата не е плодотворна, с най-голямо почитание ще я напусна ", предизвести Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че Вашингтон ще постави огромни старания да реализира освобождението на отвлечените преди десетилетия от Северна Корея японски жители, съобщи ДПА.

"Ще работим доста, доста интензивно по този въпрос и ще се постараем да върнем тези хора вкъщи ", сподели Тръмп. Той заяви, че се водят и договаряния за освобождението на трима арестувани в КНДР американски жители. "Има доста добър късмет да стане ", съобщи Тръмп.

Японският министър председател Шиндзо Абе разгласи, че неговата страна и Съединени американски щати ще разискват търговски съглашения, като в същото време призна, че по този въпрос към момента са в различие с президента Тръмп, съобщи Агенция Франс Прес.

"Договорихме се да стартираме договаряния по свободни, равноправни и взаимноизгодни търговски съглашения ", съобщи японският министър председател.

Двамата водачи обаче не скриха, че са на разнообразни отзиви по този въпрос. Япония желае да върне Съединени американски щати в Транстихоокеанското партньорство (ТПП), което е подписано от 11 страни, а Съединени американски щати избират двустранно комерсиално съглашение.

"Те се интересуват от двустранно съглашение. Позицията на нашата страна е, че ТПП е най-хубавият вид за двете страни ", съобщи Абе.

"Не желая да се върна в ТПП, само че ще го направя, в случай че ми предложат договорка, която не мога да откажа от името на Съединени американски щати. Предпочитам двустранно съглашение, тъй като считам, че то е по-добро за нашите служащи ", сподели Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР