Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп: Енергетиката на Източна Европа трябва да е свободна от чуждестранно изнудване

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския съобщи през вчерашния ден, че енергетиката на Източна Европа би трябвало да бъде свободна от задгранично изнудване, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

На взаимна конференция в Белия дом с полския си сътрудник Анджей Дуда американският президент похвали Инициативата "Три морета ", сплотяваща Австрия, България, Унгария, Латвия, Литва, Естония, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Хърватска и Чехия.

Тръмп съобщи, че Дуда прави "фантастична работа " в Полша

"Това е извънредно значимо партньорство в областта на енергетиката, което обезпечава благонадежден източник на енергийни запаси за Източна Европа и ще бъде свободно от опасността от задгранично изнудване ", съобщи Тръмп. "Полша доста добре знае какво съставлява задграничното изнудване ", добави той и означи, че Инициативата "Три морета " се основава на правдивост, неприкритост и взаимна полза. Тръмп не посочи какво има поради под "чуждестранно изнудване ", отбелязва ТАСС.

Президентът на Съединени американски щати сподели също, че Вашингтон и Варшава ще сключат съглашение за съдействие за развиването на нуклеарната енергетика в Полша. "Ние работим за подписване на съглашение, което ще помогне за основаване на атомни електроцентрали в Полша ", съобщи Тръмп. "Те ще купуват от една от нашите доста огромни, доста положителни компании технологии за атомна сила за цивилен цели ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР