Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде предложение вирусът COVID-19 да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде предложение вирусът COVID-19 да
Коментари Харесай

Тръмп: Коронавирусът да бъде кръстен Ухан или Кунг-флу

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде предложение вирусът COVID-19 да бъде прекръстен на " Ухан " (б.ред. - градът, от който потегли заразата) или " Кунг-флу " (б.ред. - игра на думи, от flu - грип). Това стана по време на избирателен протест в Аризона.

" Мога да дам на (б.ред. - новия коронвирус) 19 имена като  " Ухан ", " Кунг-флу ". Някой казват  " китайски грип ”. Но ние ще станем (б.ред. след пандемията) много по-силни от всеки път ", съобщи Тръмп, повтаряйки своята теза, че счита Китай за виновен за започването на пандемията.

На фона на думите му, експертът по заразни заболявания и консултант на Тръмп - доктор Антъни Фаучи, показа, че в някои щати се следи смущаващо увеличение на случаите на COVID-19. Той разяснява, че идващите дни ще бъдат решаващи за оправянето с новите огнища, а мнението му беше подкрепено и от други здравни експерти. " Преди няколко дни имаше 30 000 нови инфекции за един ден и това е доста обезпокоително за мен. Следващите няколко седмици ще бъдат от решаващо значение за прекъсването на тези талази, които следим в Тексас, Флорида, Аризона и други щати ", разяснява Фаучи. Съединени американски щати не престават да са водещи в международен мащаб по брой регистрирани случаи (общо 2 424 418 до момента), както и по брой умряли (123 475).

Бразилия е на второ място и по двата индикатора с 1 151 479 инфектирани (39 436 нови позитивни теста за миналото денонощие) и 52 771 умряли (1374 нови). Страната има главен принос за това в Латинска Америка и Карибския басейн да бъдат оповестени над 2,1 млн. инфектирани и над 100 000 смъртни случаи.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР