Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Как Байдън прати Путин да губи войната в... Ирак

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в се подхлъзна във вторник, като съобщи, че съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През губи войната в Ирак, установи изданието " Политико ", представено от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10974
Разбира се, че Путин в действителност прави пълномащабна инвазия в Украйна, а не в близкоизточната страна, в която Съединени американски щати и техните съдружници нахлуха през 2003 г. Само че отговаряйки на въпроси на кореспонденти за Путин и протеста на наемниците от " Вагнер ", Байдън съобщи: " Трудно е да се каже, само че той явно губи войната в Ирак ".

" Той губи войната вкъщи и се е трансформирал в дребен парий по света ", добави Байдън. " И не става дума единствено за НАТО. Не става дума единствено за Европейския съюз. Става дума за Япония. Това са, знаете, 40 страни ",  посочи Байдън, имайки поради опозицията против Путин. 

Коментарът на Байдън незабавно беше подхванат от републиканците и обществените мрежи, които дефинираха думите му като последния към този момент  от дълга поредност от гафове, направени от президента, уточни Фокс нюз.

В този подтекст в Туитър Абигейл Мароне, отговарящата за връзките на сенатора републиканец Джош Хоули, написа: " И Байдън явно губи войната си със здравия разсъдък ".

Нищо ново под слънцето

Всъщност казаното за Путин и Ирак не е изненада в амплоато на Байдън. Още през 2019 година, малко откакто разгласи кандидатурата си за президентския пост, " Гардиън " означи, че претендентът за Овалния кабинет след десетилетия в общественото пространство има " добре документирана история на объркващи или напряко смущаващи гафове и неправилни изявления ".

" Аз съм машина за гафове ", призна Байдън още преди да завоюва изборите, когато го попитаха за евентуалните пасиви на акцията му. И не се забави да откри в това плюс за себе си: " Боже мой, какво отлично нещо спрямо човек, който не може да каже истината ", сподели той.

Пак по време на акцията си през август 2019 година в Айова, когато приказва за образованието, Байдън сподели, че " бедните деца са също толкоз интелигентни и също толкоз надарени като белите деца ". Всъщност думите бяха изречени на събитие, проведено от Азиатската и латиноамериканската коалиция в Де Мойн, напомня " Ню Йорк таймс ".

Си Ен Ен напомня два други от по-свежите " подвизи "  на Байдън. 

Говорейки на конференция в Белия дом за глада, храненето и здравето през септември 2022 година, Байдън се опита да изтъкне наличието на конгресмена Джаки Валорски – макар обстоятелството, че републиканецът от Индиана беше умрял при автомобилна злополука при започване на август.

През април 2022 година пък Байдън обърка публиката, когато посегна сърдечно да се ръкува с въздуха, откакто изнесе тирада в Грийнсбъро, Северна Каролина. Кадри от случилото се заляха обществените мрежи.

През юни т.г. президентът на Съединени американски щати направи изявление, в което се съдържаха фактически " огромни "  планове, по време на годишната вечеря на Лигата на гласоподавателите за запазване на околната среда, писа сп. " Форбс ". Според формалната стенограма на Белия дом президентът Байдън е отбелязал: " Имаме проекти да построим железопътна линия от Тихия океан до Индийския океан. Имаме проекти да построим в Ангола една от най-големите слънчеви електроцентрали в света. Мога да продължа, само че няма да го направя. Излизам отвън сюжета. Ще си навлека неприятности. "

След обърканите думи за Путин и Ирак съгласно “Дейли мейл ” става дума единствено за последният от поредицата гафове за осемдесетгодишния президент и за това,  че “ от ден на ден и повече гласоподаватели се тревожат за способността му да ръководи, изключително по отношение на идните президентски избори през 2024 година ”

Ирак несъмнено участва в съзнанието на Байдън натрапчиво – и през есента на предходната година президентът на Съединени американски щати подмени Украйна с близкоизточната страна  и се обърка, когато обсъждаше въздействието на войната на Русия против Украйна върху инфлацията, писа уеб сайтът " Марка ". Тогава Байдън сподели: " Инфлацията е международен проблем сега заради войната в Ирак и въздействието върху петрола и това, което Русия прави ".  Осъзнавайки грешката си, той се оправда с това, че мисли за Ирак, тъй като там умрял синът му. Само че… Само че синът на Байдън не почина в Ирак, където служи в армията няколко години. Той в действителност умря в Съединени американски щати в Мериленд от мозъчен израстък няколко години след окончателното си излизане от армията…

Това беше преди година. Но в този момент Ирак отново пристигна на мястото на Украйна. Времето ще покаже до каква степен близкоизточната страна трайно е заменила в съзнанието на Байдън Украйна. И защо в действителност той адмирира опълчването на Запада против Русия.

Байдън не е единственият, който прави гафове

Всъщност Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в не е уединен измежду жителите на Белия дом, който прави неправилни изявления, изключително когато излиза от сюжета. Имало е безчет пъти, когато някогашни президенти са казвали неща, след което съвсем несъмнено са желали да могат да върнат думите си обратно.

Вероятно скандално откровената имитация на президента Ричард Никсън " Е, когато президентът го прави, това значи, че не е нелегално “, е норма, стига стореното да не стане известно на обществеността.

Джералд Форд евентуално е съжалявал, че съобщи: " Няма руско владичество в Източна Европа “, доколкото тази фраза по време на президентски спор с тогавашния претендент Джими Картър, всъщност унищожи доверието във външната политика на Форд и сигурно способства за загубата му на изборите през 1976 година

Едва ли може да се одобри, че става дума за механически гаф, когато президентът Роналд Рейгън се “пошегува ” по време на инспекция на микрофона, заявявайки: „ Мои съграждани американци, имам удоволствието да ви кажа през днешния ден, че подписах закон, който ще разгласи Русия отвън закона вечно. Започваме да бомбардираме след пет минути. "

Сега остава да се види дали това, че Байдън бърка Ирак с Украйна ще му обезпечи следващата година опция за още един мандат в Белия дом. Вероятно това ще зависи от изхода на войната…в Ирак?...в Украйна?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР