Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че светът трябва да

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че светът трябва да
Коментари Харесай

Джо Байдън заяви, че светът трябва да се готви за нова пандемия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че светът би трябвало да се готви за нова пандемия. По думите на американския водач, представени от формалния уеб страница на Белия Дом, за това ще са нужни " повече пари ".

" Трябват ни повече пари, с цел да се подготвим за втора пандемия. Ще има още една. Трябва да мислим напред. Ето за това ни трябват пари ", означи Байдън в отговор на въпрос на публицист по отношение на спомагателното финансиране на плана за битка с Covid-19 в Съединени американски щати.

Държавният глава прикани за имунизация на всички бебета над 6 месеца, за които към този момент има готови ваксини. Той прикани всички да се имунизират, в случай че не са го създали, както и да си слагат бустерни дози ".

Байдън означи, че над 220 милиона американци са изцяло имунизирани, а повече от 100 милиона са си сложили трети дози. Благодарение на това смъртните случаи в Съединени американски щати са намалели с 90%.

Според последните данни на Университета " Джонс Хопкинс ", броят на жертвите на COVID-19 в Съединени американски щати е надхвърлил половин милион души, като страната е първа по този индикатор в света.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР