Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че се чувства добре

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че се чувства добре
Коментари Харесай

Байдън доволен, че демократите запазват контрола в Сената на Конгреса

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че се усеща добре и в по-силни позиции, откакто стана ясно, че демократите резервират контрола върху Сената на американския Конгрес, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Демократическата партия резервира контрола с помощта на триумфа на кандидатката на демократите от щата Невада Катрин Кортес Масто.

Победата закрепва контрола на демократите в Сената, защото вицепрезидентът Камала Харис може да даде решаващия глас, в случай че горната камара се раздели поравно 50 на 50.

Сенатската конкуренция в Джорджия, планувана за декември, остава висяща, съобщи Агенция Франс Прес.

Резултатът в Камарата на представителите също виси на косъм и въпреки че републиканците са леко облагодетелствани да поемат контрола. Това ще стане с доста по-малко болшинство, в сравнение с предвиждаха първоначално.

" Чувствам се добре и чакам с неспокойствие идващите две години ", съобщи Байдън в Пномпен, където взе участие в срещата на върха на страните от АСЕАН.

Пред публицисти той добави, че ще дойде в Бали за срещата си с китайския президент Си Цзинпин заздравен от триумфа на демократите на междинните избори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР