Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е решил да

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е решил да
Коментари Харесай

Сравнително скоро: Байдън потвърди, че ще се кандидатира за втори мандат

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че е решил да се бори за втори мандат на поста и ще разгласи публично кандидатурата си " относително скоро ". Това стана при отпътуването му от Ирландия, където бе на 3-дневна аудиенция.

 
Ще го обявим относително скоро. Пътуването тук обаче единствено ускори моето възприятие на оптимизъм какво може да бъде направено. Вече ви споделих, че проектът ми е още веднъж да се кандидатирам.
Джо Байдън, президент на САЩ 

Байдън от дълго време загатна, че желае да остане в Белия дом. Липсата на публично известие обаче внесе напрежение измежду неговите последователи дали 80-годишният демократ, един от най-възрастните държавни ръководители в света, ще се бори за преизбиране, отбелязва Ройтерс.

Възможно е президентските избори в Съединените щати следващата година да се трансфорат в самобитно повтаряне на предходните. Републиканецът Доналд Тръмп, който напусна Белия дом, откакто загуби точно от Байдън, към този момент разгласи своята кандидатура.

Байдън завърши обиколката си в Ирландия с тирада за полезностите и вярата пред катедралата „ Свети Мурдах “ в град Балина.

 
Ирландия и Съединените щати имат дълбока връзка. Нашите история, завещание, нерадости, бъдеще, другарство. Но повече от всичко вярата тупти в сърцата на нашия народ.
Джо Байдън, президент на САЩ 

Около 27 000 души участваха на тържествата във връзка визитата на американския президент. За Байдън престоят в Ирландия беше и пътешестване към корените му. Неговият пра-пра-пра-дядо, Едуард Блуит, е напуснал Балина за Скрантън, Пенсилвания, през 1850 г. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР