Президентът на САЩ Джо Байдън вчера се зарече да освободи

...
Президентът на САЩ Джо Байдън вчера се зарече да освободи
Коментари Харесай

Байдън обеща да освободи Иран

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън през вчерашния ден се зарече да " освободи " Иран и съобщи, че стачкуващите, които работят против държавното управление на страната, скоро ще съумеят да се освободят, съобщи Ройтерс.

" Не се тормозете, ние ще освободим Иран. Те ще се освободят напълно скоро ", сподели Байдън по време на обширна тирада в границите на акцията в Калифорния, до момента в който в близост се стичаха десетки стачкуващи с плакати в поддръжка на иранските протестиращи.

Байдън не обясни казаното от него и не посочи какви спомагателни дейности ще предприеме по време на изявлението си в лицей покрай Сан Диего.

Съветът за национална сигурност на Белия дом не  отговори незабавно на молбата за коментар.

Продължаващите към този момент седем седмици демонстрации в Иран бяха разпалени от гибелта на 22-годишната Махса Амини, арестувана от иранската нравствена полиция.

Протестите, провокирани от гибелта на Амини на 16 септември, показаха  непокорството на доста млади иранци, които оспорват властта на ръководещото духовенство, и превъзмогване на страха, който задушаваше инакомислието длед Ислямската гражданска война от 1979 година, разяснява Ройтерс.

В сряда Съединените щати обявиха, че ще се опитат да отстранят Иран от състава на 45-членната Комисия на Организация на обединените нации за ситуацията на дамите (CSW) поради отричането на правата на дамите от страна на държавното управление и бруталните репресиите против митингите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР