Президентът на САЩ Джо Байдън възнамерява да изнесе голяма реч“,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън възнамерява да изнесе голяма реч“,
Коментари Харесай

„Гласът на Америка“: Байдън подготвя „голяма реч“ за подкрепата на Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън има намерение да изнесе „ огромна тирада “, с цел да убеди законодателите, че американският народ би трябвало да продължи да поддържа Украйна в битката й против съветската инвазия.

Той сподели това на фона на несъгласия в Конгреса, които сложиха финансирането на Киев в заплаха, оповестява „ Гласът на Америка “. „ Възнамерявам да покажа, че триумфът на Украйна е напълно в полза на Съединените американски щати “, сподели Байдън, отговаряйки на въпроси на кореспонденти.

Думите на президента бяха предшествани от отстраняването на републиканеца Кевин Маккарти от поста ръководител на Камарата на представителите. Това идва дни откакто Конгресът утвърди 45-дневен краткотраен бюджет, който не включва средства за помощ за Украйна. Десните републиканци упрекнаха Маккарти, че възнамерява такава помощ с Байдън, с което те не са съгласни.

Пентагонът предизвести, че в случай че Конгресът не предприеме дейности, финансирането ще свърши през идващите месеци. Министерството на защитата разполага с 5,4 милиарда $, оставащи от президентската стратегия за унищожаване на оръжия и 1,6 милиарда $ от 25,9 милиарда $, които Конгресът е отпуснал за попълване на запасите за подмяна на оръжия, изпратени в Украйна.

„ Загрижен съм за това, само че знам, че болшинството от членовете на Камарата и Сената от двете партии споделиха, че поддържат финансирането за Украйна “, сподели Байдън.

Ново съглашение за продължение на финансирането на държавното управление би трябвало да бъде реализирано доникъде на ноември, само че Байдън даде знак, че търси различни способи за обезпечаване на помощ за Украйна преди този момент.

Президентът на Съединени американски щати отговори и на въпроса дали е заречен да достави на Украйна ракети ATACMS, както оповестиха медиите. Според Байдън по време на неотдавнашна среща с украинския президент Владимир Зеленски те са „ отработили “ всичко, което украинската страна е поискала.

Администрацията на Байдън изиска 24 милиарда $ помощ за Украйна. Повечето републиканци не се опълчиха изрично на това, само че обвързаха помощта с напредването на своите бюджетни цели, които от своя страна не постоянно бяха допустими за демократите.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР