Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне с европейски

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне с европейски
Коментари Харесай

Байдън дойде в Европа, 5 са големите предизвикателства пред него

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще се срещне с европейски водачи и съдружници през днешния ден. Срещата е на фона на интернационалната рецесия, чийто край не се вижда скоро.

Кои са някои от най-големите провокации, които стоят пред американския президент по време на това пътешестване, разяснява Антъни Зърчър за BBC.

1. Да показва единение. Досега Съединени американски щати действаха дружно със своите съдружници, изключително в първите дни на войната, когато се постановяваха незабавни решения, които стопиха някои обичайни спънки за консенсус. Но защото войната се проточва, с това пораства и опцията за различия със съдружниците. Байдън ще би трябвало ги да убеди, че засилената решителност на НАТО не е краткотрайна, а към този момент е новото " обикновено ".

2. Бежанската рецесия. Полша пое по-голямата част от украинските бежанци, бягащи от съветската инвазия. Отварянето на границите й за милиони бежанци сложи доста напрежение върху страната, а в случай че рецесията не се ръководи съответно, може да докара до обществени безредици и икономическа неустойчивост. В този миг е наложително Съединени американски щати да подсигуряват, че нацията остава благонадежден член на НАТО.

3. Военни решения. Въпреки че Съединени американски щати дадоха обещание да дават на Украйна по-модерни средства за противовъздушна защита на далечни дистанции, - оказа се, че това е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи. Има основателни опасения, че даването на избрани типове Противовъздушна отбрана на Украйна може да провокират съветския отговор против НАТО, и да се затрудни логистиката за доставка на оръжия в Украйна, което не може да бъде осъществено без европейските съдружници на Съединени американски щати.

4. Пътна карта за наказания. Смазващите интернационалните наказания на Русия, наложени от Съединени американски щати и Европа , явно не могат да възпрат Русия да продължи огромната си война в Украйна. Докато западните съдружници упорстват, че вредите от глобите ще се усилят с времето, има възходящ напън върху американските и европейските водачи да намерят нови способи за " наказване " на съветската експанзия.

5. Въпросът за Китай. И Америка, и Европа ще би трябвало да положат координирани старания, с цел да убедят Китай да се дистанцира от Русия, и, - в случай че е допустимо, - да бъдат по-гласни в своето наказание. Заплахата от наказания против Китай, в случай че той намерено помогне на Русия, към този момент надвисна над китайската стопанска система. Неотдавнашната поддръжка на Китай за присъединяване на Русия в идната икономическа среща на Г-20 допуска, че задачата няма да бъде лесна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР