Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува републиканците в Конгреса, след

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува републиканците в Конгреса, след
Коментари Харесай

Байдън: Тръмп заплашваше сенаторите с възмездие, ако подкрепят помощта за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разкритикува републиканците в Конгреса, откакто Републиканската партия в Сената блокира напредъка по двупартийното съглашение за границата и пакета за помощ за Украйна и Израел, заяви CNN.

Байдън сподели, че „ в никакъв случай не е предполагал, че ще видя нещо сходно на това, което виждаме в този момент “ на Капитолийския рид. Американският водач упрекна някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че е заплашил депутатите с " отмъщение ", в случай че поддържат пакета. „ Републиканците се отдръпват, тъй като Доналд Тръмп им се обажда и ги заплашва “.

В Сената на Съединени американски щати се организира гласоподаване в сряда за по-нататъшно разглеждане на закона за подкрепяне на Украйна, Израел, Тайван и сигурността на американските граници. Сенаторите не съумяха да съберат нужния брой гласове, с цел да продължат разглеждането на документа (това изисква 60 гласа). След резултатите от гласуването стана известно, че 49 сенатори са дали своят вот „ за “, 50 „ срещу “.

В същото време медиите писаха, че има и проект " Б " - демократите в Сената се готвят да разделят въпросите за задграничната помощ за Украйна, Израел, Тайван и за границата. Украинската организация УНИАН напомня, че още през октомври 2023 година Байдън предложи на Конгреса в допълнение финансиране, което включва пари за Украйна. Офертата обаче към момента не е утвърдена. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР