Служители на Пентагона работят с компанията на милиардера Илон Мъск

...
Служители на Пентагона работят с компанията на милиардера Илон Мъск
Коментари Харесай

Пентагонът и SpaceX блокираха използването на Starlink от руснаците на бойното поле в Украйна

Служители на Пентагона работят с компанията на милиардера Илон Мъск SpaceX, с цел да попречат на съветската войска да употребява интернет терминалите Starlink на бойното поле в Украйна.

Това оповестява Bloomberg, представена от. Агенцията се базира на Джон Плъм, началник на отдела за галактическа политика на Министерството на защитата на Съединени американски щати.В информацията се отбелязва, че по този въпрос Съединени американски щати " интензивно си сътрудничат с държавното управление на Украйна и SpaceX “.

" На този стадий успяхме да се противопоставим на съветската приложимост [на Starlink], само че съм убеден, че Русия ще продължи да се пробва да откри способи да употребява Starlink и други търговски информационни системи. Това ще продължи да бъде проблем, мисля, че ние се справихме с него и намерихме положителни решения както със Starlink, по този начин и с Украйна “, разясни той в изявление за Bloomberg News.

Плъмб обаче отхвърли да навлезе в детайлности за това какви способи или процедури се употребяват за ограничение на потреблението на портативни информационни терминали от Русия, които се свързват с флота от нискоорбитални спътници на SpaceX. Представители на украинското държавно управление също не са коментирали въпроси.

Агенцията отбелязва, че терминалите Starlink към момента се популяризират за продажба в Русия на платформи като уеб страницата за електронна търговия Ozon. Продавачите настояват, че работят на база абонамент, публикуван от името на жители на европейски страни, където технологията е лицензирана.

Михаил Федоров, министър на цифровата промяна на Украйна, съобщи, че до май 2022 година Украйна е получила 10 000 терминала Starlink, които обезпечават сериозни връзки във войната с Русия. Впоследствие Пентагонът разпореди на SpaceX едногодишен контракт на стойност 23 милиона $, който изтича този месец.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР