Президентът на САЩ Джо Байдън прие френския си колега Еманюел

...
Президентът на САЩ Джо Байдън прие френския си колега Еманюел
Коментари Харесай

След срещата с Макрон: Байдън готов да разговаря с Путин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън одобри френския си сътрудник Еманюел Макрон в Белия дом. Двамата демонстрираха положително съгласие. Те приказваха за войната в Украйна и връзките с Иран, Китай, Северна Корея, европейската защита, веригите за доставки. Байдън съобщи за първи път след съветското навлизане в Украйна, че би бил подготвен да приказва с Владимир Путин, в случай че съветският водач в действителност желае да постави завършек на войната.

Засега обаче няма непосредствени проекти да се свърже с него, само че оставя отворена опцията.

 
Готов съм да приказвам с Владимир Путин, в случай че той фактически има интерес да потърси метод да постави завършек на войната. Той към момента не е направил това. Ако това стане, след съвещания с моите френски и моите другари от НАТО, ще се веселя да седна с Путин, с цел да видя какво има поради. Той към момента не е направил това. Има един метод тази война да завърши – Путин да се изтегли от Украйна. Идеята, че Русия в миналото ще победи Украйна, е непостижима.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Макрон, заяви, че ще беседва още веднъж с Путин след визитата си във Вашингтон и предизвести да не се прекъсват диалозите с съветския водач. Той даде обещание да не тласка Киев към мирни договаряния с Русия, с които украинците не са съгласни.

 
Ние в никакъв случай няма да призоваваме украинците да създадат компромис, който няма да бъде допустим за тях. Има същинска подготвеност от страна на украинския президент Володимир Зеленски да следва път към мир. Нашата работа би трябвало да бъде да работим дружно с него.
Еманюел Макрон, президент на Франция

След нашествието Зеленски настоя Украйна да си върне всички територии, завзети от Русия. Байдън и Макрон дадоха обещание дълготрайна поддръжка на Украйна, която се бори против съветските нашественици. Те увериха, че ще останат единни, с цел да се опълчват на бруталната съветска инвазия.

Макрон приказва и за надвисналата опасност от комерсиална война сред Вашингтон и Брюксел. Френският водач съобщи, че е належащо да се " ресинхронизират " стратегиите, с цел да не се допусне данъчните тласъци, прилагани в Съединени американски щати, да навредят на Франция и Европа.

Двете страни споделят сходни позиции във връзка с Иран и на Китай.

След като Австралия скапе многомилионна договорка за подводници с Франция в интерес на нуклеарни други възможности от Съединени американски щати, Байдън обърна страницата, като провежда първата си държавна вечеря за своя сътрудник, откогато встъпи в служба.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР