Президентът на САЩ Джо Байдън посрещна японския премиер Фумио Кишида

...
Президентът на САЩ Джо Байдън посрещна японския премиер Фумио Кишида
Коментари Харесай

Байдън увери японския премиер в подкрепа за отбраната им

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън посрещна японския министър председател Фумио Кишида в Белия дом и му сподели, че Съединени американски щати не престават да са мощно ангажирани със своя съюз с Япония.

Байдън също по този начин приветства " историческото нарастване " на японските разноски за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт.

 
Нека бъда кристално явен: Съединените щати са изцяло с нашия съюз, с защитата на Япония, което е по-важно. Работим в тясно съдействие по софтуерни и стопански въпроси, в това число Индо-тихоокеанската икономическа рамка. Ускоряваме старания, с цел да потърсим отговорност от Путин за неговата непредизвикана война в Украйна. Благодаря за мощното ви водачество по въпроса от първия диалог, който имахме по този въпрос.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Кишида благодари на Байдън за работата на Съединени американски щати в областта на районната сигурност и сподели, че " Япония и Съединени американски щати сега са изправени пред най-сложната и изпълнена с провокации среда на сигурност в близкото минало ". Той добави, че Токио е дефинирал нова тактика за защитата, оповестена предишния месец, " с цел да подсигурява мира и просперитета в района ".

Вашингтон е последната спирка на Кишида в неговата обиколка в индустриалните сили от Г-7. Той се пробва да заздрави връзките с дългогодишни съдружници на своята страна на фона на възходящите паники в Япония, подбудени от засилващите се районни закани в региона на сигурността от страна на Китай, Северна Корея и Русия.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР