Президентът на САЩ Джо Байдън подписа огромния разходен пакет от

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа огромния разходен пакет от
Коментари Харесай

Байдън подписа бюджета от 1,7 трилиона долара на САЩ за следващата година

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа големия разходен пакет от 1,7 трилиона $ за финансиране на държавното управление до идната есен, приключвайки година на няколко двупартийни законодателни достижения за президента, написа The Hill .

Президентът подписа пакета в Сейнт Кроа, където прекарва новогодишните празници със фамилията си. Белият дом е получил законопроекта от Конгреса късно следобяд в сряда, съгласно Белия дом, законопроектът е бил донесен на Вирджинските острови на Съединени американски щати в четвъртък.

Камарата на представителите одобри мярката на 23 декември, един ден откакто Сенатът я утвърди с огромно двупартийно болшинство, 68-29. Камарата го одобри значително по партийна линия с гласоподаване 225-201-1.

Миналата седмица Байдън подписа краткотрайна мярка, призната от Конгреса, с цел да остави държавното управление отворено след по-ранния краен период на 23 декември. Краткосрочният законопроект, който реалокира крайния период до 30 декември, имаше за цел да даде време на омнибуса от повече от 4000 страници да стигне до бюрото на Байдън за неговия автограф.

Масивният пакет включва 45 милиарда $ военна и икономическа помощ за Украйна и 38 милиарда $ за незабавна помощ при бедствия. Той също по този начин включва промени в Закона за преброяването на изборите в отговор на офанзивата против Капитолия на Съединени американски щати от 6 януари 2021 година, като разяснява, че вицепрезидентът няма пълномощието едностранно да анулира резултатите от президентски избори.

Байдън приветства тези разпореждания и други в изказване след приемането предходната седмица. Той означи, че пакетът включва също финансиране за проучвания на рака, за наемане на повече служители на реда и за Закона за насилието против дами. Освен това той популяризира финансирането на PACT Act, който подписа през август, с цел да разшири изгодите за здравето на ветерани, изложени на токсични субстанции.

Законопроектът за разноските е една от няколкото огромни двупартийни законодателни победи през първите две години на власт на Байдън. Други включват закона за инфраструктурата на стойност 1 трилион $, двупартийния закон за оръжията и Закона CHIPS за науката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР