Президентът на САЩ Джо Байдън отправи нападки по адрес на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън отправи нападки по адрес на
Коментари Харесай

Байдън нападна Тръмп, че ликвидирал работни места, в опит да оправдае икономическата си политика

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън насочи нападки по адрес на евентуалния си противник на изборите следващата година Доналд Тръмп в тирада, която произнесе по случай Деня на труда (в Съединени американски щати и Канада този ден се отбелязва на първия понеделник на септември, бел. ред.) в оспорвания щат Пенсилвания, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Байдън постоянно споделя, че никой различен американски президент не е бил толкоз парещ последовател на профсъюзите, колкото е той, отбелязва АП.

Вчера той приказва във Филаделфия, Пенсилвания, точно на Деня на труда - формален празник, отбелязван в страната в първия понеделник от септември. За да резервира поста си, Байдън би трябвало да победи в североизточния щат на президентските избори през ноември следващата година, показва Ройтерс.

Президентът демократ не пропусна да насочи нападки по адрес на своя републикански конкурент, който прочее измести от Белия дом на последните избори - през 2020 година

" Не беше толкоз от дълго време, когато губехме работни места в тази страна. Всъщност индивидът, който (заемаше този пост) преди мен, е едвам един от двамата президенти в историята, които са се отдръпнали с по-малко работни места в Америка, в сравнение с когато са били определени ", сподели Байдън преди церемониал по случай Деня на труда.

От щаба на Тръмп побързаха да отвърнат в изказване, че Байдън " е унищожил работни места в Съединени американски щати и продължава да подхранва необуздана инфлация с безразсъдни, огромни държавни разноски ". От там се похвалиха, че предходният американски президент е донесъл на страната " процъфтяващо икономическо възобновяване ".

Байдън се опита да изясни икономическата си политика на американската общност, която остава разтревожена макар обуздаването на инфлацията и ниската безработица, отбелязва Ройтерс.

АП показва, че в своята тирада президентът на Съединени американски щати е изтъкнал значимото значение на профсъюзното придвижване и е приветствалм приноса на американските служащи за построяването на националната стопанска система.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР