Президентът на САЩ Джо Байдън отново обеща американската подкрепа за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън отново обеща американската подкрепа за
Коментари Харесай

Байдън към Нетаняху: На фона на жестокостите на “Хамас”, ИДИЛ изглежда малко по-рационална

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън още веднъж даде обещание американската поддръжка за Израел при визитата си в страната, написа CNN. Байдън сподели на министър-председателя Бенямин Нетаняху: " Исках да бъда тук през днешния ден по простата причина, че желая народът на Израел, хората по света да знаят, че Съединените щати стоят зад него ".

" Исках персонално да дойда и да заявя това ясно ", добави Байдън.

Президентът осъди нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври, като съобщи, че групировката е " направила несгоди и зверства, които вършат по този начин, че ИДИЛ да наподобяват малко по-рационални ".

Но той призна, че въпреки Израел да има право да се пази, " би трябвало да имаме поради също, че “Хамас ” не съставлява целия палестински народ и му е донесла единствено премеждия ".



От своя страна Нетаняху благодари на Байдън за визитата му, като означи: " Не мога да не кажа, че не съм се радвал на това: " Вашето посещаване тук е първата аудиенция на американски президент в Израел по време на война. "

" То е надълбоко, надълбоко прочувствено, то приказва за дълбочината на Вашия персонален ангажимент към Израел, то приказва за дълбочината на Вашия персонален ангажимент към бъдещето на еврейския народ и на единствената еврейска страна ", сподели той. " Затова знам, че приказвам от името на целия народ на Израел, когато Ви благодаря, господин президент. "

Нетаняху се обърна към Байдън с думите: " Само едно нещо е по-хубаво от това да имаш същински другар като Вас на страната на Израел. И това е Вие да сте да сте в Израел. "

В отговор на терористичните офанзиви от 7 октомври, при които починаха 1400 души, Израел даде обещание да унищожи “Хамас ”, ислямистката формация, която управлява Газа.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън удостовери, че броят на починалите американци след нападението на “Хамас ” против Израел е повишен на 31 души.

" Терористичната формация " Хамас " е избила, както беше посочено, над 1300 души и не е хипербола да се допусна, че са избити, заклани - в това число 31 американци - и са взели десетки хора за заложници, в това число деца ", сподели той.

След срещата си с министър-председателя Бенямин Нетаняху Байдън ще организира по-широка среща с военния кабинет на Израел.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР