Президентът на САЩ Джо Байдън обяви отпускане на нова военна

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви отпускане на нова военна
Коментари Харесай

САЩ изпраща нова военна помощ за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи разпределяне на нова военна помощ за Украйна, с цел да се бори тя против съветската инвазия. Помощта включва по-специално артилерийски снаряди и радари, предадоха международните организации.

Президентът на Съединени американски щати предизвести, че средствата, отпуснати до момента за оръжия за Киев, са съвсем изчерпани и добави, че американският Конгрес би трябвало бързо да деблокира поисканата от неговата администрация сума за усилване на отбранителния потенциал на Украйна.

„ Конгресът би трябвало бързо да деблокира поисканите пари за подсилване на Украйна на бойното поле и на масата на преговорите”, съобщи американският президент в официално съобщение, отдадено на поисканото за задачата от Конгреса допълнение към бюджета в размер на 33 милиарда $.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън разясни, че новата помощ възлиза на 150 милиона $, което е много под предоставените в този момент предходни помощи. Новата помощ включва 25 000 155-милиметрови артилерийски снаряда, инсталация за заглушаване на връзките и три радарни станции за противобатарейна война AN/TPQ-36.

От началото на съветската инвазия в Украйна държавното управление на Байдън е отпуснало военна помощ на Киев в размер на 3,8 милиарда $. Предишният транш помощ беше в размер на 800 милиона $.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР