Президентът на САЩ Джо Байдън обяви извънредно положение за Калифорния

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви извънредно положение за Калифорния
Коментари Харесай

Байдън обяви извънредно положение в Калифорния заради зимите бури

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи изключително състояние за Калифорния в събота поради зимните стихии в щата, почнали от 26 декември и лишили живота на минимум 19 души. Те провокираха наводнения, спирания на електрозахранването, кални свлачища, постановиха евакуации и затваряне на пътища, предава Ройтерс, представена от.

Байдън разпореди федерална помощ за допълнение на щатските, племенните и локалните старания за възобновяване в регионите, наранени от тежките зимни стихии, наводнения и кални свлачища, се споделя в изказване на Белия дом.

Действията на президента дават федерално финансиране на засегнатите лица в окръзите Мърсед, Сакраменто и Санта Круз, се споделя в известието.

Припомняме, че повече от 33 милиона калифорнийци са били застрашени от неприятно време поради " значителни до несъразмерни " превалявания в целия щат, изключително в Южна Калифорния. На доста места поривите напразно са достигали скорост от над 60 км в час, заяви Националната метеорологична работа (NWS).

Силните ветрове предизвикаха безпорядък на електрическата мрежа, прекъсвайки електричеството в стотици хиляди домове и предприятия във вторник, съгласно данни от Poweroutage.us.

Експертите споделят, че възходящата периодичност и активност на такива стихии, редуващи се с рискови горещини и сухи интервали, са признаци на изменението на климата. Въпреки че дъждът и снегът ще оказват помощ за попълване на язовирите и водоносните пластове, единствено две седмици превалявания няма да решат проблемите на две десетилетия суша.

Междувременно теренът, разкрит от минали горски пожари, сътвори нараснал риск от неочаквани наводнения и кални свлачища.

Шест атмосферни потока удариха Калифорния през последните 17 дни, донасяйки рекордни количества дъжд в някои региони, сподели Зак Тейлър, метеоролог от Центъра за прогнозиране на времето на NWS. Най-малко още два атмосферни потока идват от сряда сутринта, сподели Тейлър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР