Президентът на САЩ Джо Байдън обяви извънредно положение в щата

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви извънредно положение в щата
Коментари Харесай

Байдън обяви извънредно положени в щата Ню Йорк заради снега

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи изключително състояние в щата Ню Йорк.
Поставен е връх в щата по
количество сняг, паднал за 24 часа, съгласно радио WABC. Има разпоредба федерална помощ в допълнение към напъните на страната и локалната власт за реагиране заради изключителните условия. 

Президентът упълномощава Министерството на вътрешната сигурност, Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (FEMA), да координира всички старания за оказване на помощ при бедствия, които имат за цел да облекчат компликациите на локалното население, породени от изключителната обстановка, се споделя в изказване, оповестено на уеб страницата на Белия дом.

По-конкретно, FEMA е упълномощена да разпознава, активизира и дава по своя преценка съоръжение и запаси, нужни за облекчение на последствията от изключителната обстановка.
Кати Хокъл,
губернаторът на щата по-рано е определила снеговалежа като “исторически ”, написа NBC. Тя разгласи и потреблението на сили на Националната армия за справяне със снега.

На някои места в окръг Ери е записана височина на снега до 1,8 и 2 метра, като най-силен е снеговалежът в общините към град Бъфало. Снегът стартира да вали в четвъртък и продължи да вали спорадично през целия уикенд. 

Авиокомпании анулираха доста полети в региона на Бъфало тъкмо преди натоварената празнична седмица за Деня на благодарността. Предупреждения за рисково време са в действие за четири щата – Мичиган, Ню Йорк, Охайо и Пенсилвания.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР